Interieurarchitectuur is een domein met vele kamers. Het is nauw verweven met architectuur, en flirt met de grenzen van kunst en design. In de context van de tentoonstelling Home Stories, geven we het woord aan twee stemmen die elk een heel eigen invulling geven aan het domein.

Architect en auteur Asli Çiçek focust in haar praktijk op interieurs en tentoonstellingsarchitectuur. De combinatie van functionaliteit en gebruikscomfort, en de aandacht voor architectonische principes staan daarbij centraal. Ze werkt vanaf een heel vroeg stadium in het proces samen met architecten of curatoren, omdat het voor haar cruciaal is dat haar interieurs/scenografieën de inhoud versterken en verduidelijken.

Ze gaat in gesprek met Amaryllis Jacobs, mede-oprichter van MANIERA. De galerie geeft architecten en kunstenaars de opdracht om meubels in beperkte editie te ontwikkelen. Architecten hebben vaak een nauwe relatie met beeldende kunsten en design, en kunstenaars zijn vaak geïnspireerd door de ruimtelijke omgeving. Op die manier wil MANIERA deze kruisbestuiving naar nieuwe ontwerpvoorstellen vertalen. De realisaties worden zo een bewuste zoektocht naar botsingen en ontmoetingen tussen de werelden van architectuur, design en kunst.

Moderator Evelien Bracke (curator Design Museum Gent) laat hen in gesprek gaan over wonen en interieurarchitectuur. Wat is hun visie, waar ontmoeten ze elkaar en welke (r)evoluties zien ze graag gebeuren?

Praktische info

02 juni 2021, 20:00
Online
In het Nederlands
Schrijf je nu in en ontvang een link op de dag van de lezing.

Co-production: Design Museum Gent, A+ Architecture in Belgium

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.