Op 12 mei 2022 nodigen A+ en Bozar Oostenrijks architect Bernardo Bader uit om een lezing te geven over zijn werk. Hij zal het onder meer hebben over kleinschalige bouwprojecten en de impact van ambachtswerk in de landelijke regio Vorarlberg, die de context vormt voor zijn projecten.

De architectuur van Bernado Bader, die in 2003 zijn bureau in Bregenz oprichtte, biedt een eigentijdse interpretatie van de regionale architecturale talen van de dorpen en dalen van het Bregenzerwald, waar hij opgroeide. Zijn projecten, die voor het overgrote deel bestaan uit residentiële en educatieve programma’s, brengen een bevoorrechte relatie tot stand tussen de gebouwde binnenruimte en de onmiddellijke omgeving. Zij trachten “de kwaliteit van het alledaagse zichtbaar te maken”.

Naast talrijke regionale prijzen voor houtbouw en projectontwikkeling ontving Bader in 2012 en 2017 de Piranesi Award en in 2013 de Aga Khan Award for Architecture. Architectuurtijdschrift El Croquis publiceerde in 2019 een monografie over zijn werk en A+U wijdde het volledige februarinummer 2022 aan Bader.

Praktische info

12 mei 2022, 19:00
Paleis voor Schone Kunsten – Zaal M
In het Engels

Coproductie: Bozar, A+ Architecture in Belgium

Structurele partners: FEBELCEM
Sponsor: ASSA ABLOY

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.