Bauclub werd opgericht door Arthur d’Aoust en Kenley Dratwa in 2020 in Brussel. Samenwerking staat centraal in het creatieve proces van Bauclub. Door elk project te benaderen vanuit zijn context, in dialoog met de klant en de verschillende betrokken partijen, creëert de studio veelzijdige en evoluerende ruimtes. Deze aanpak verlengt de levensduur van de projecten aanzienlijk en maakt dus deel uit van een duurzame aanpak. Tot nu toe werkt Bauclub vooral aan woningen, restaurants en winkels. De laatste tijd werkt Bauclub aan grootschaliger projecten, waaronder een particulier project van 120 woningen en een openbare prijsvraag (concurrentiegerichte dialoog) van 300 woningen. Tot het oeuvre van het bureau behoort de renovatie van een huis in Ukkel.

Bauclub is een van de geselecteerde bureaus voor de lezingenreeks Across on Tour. Samen met Every Island, Laboratoire, Linto, Pashenko Works, Sophia Holst, Studio Ruben Castro en Wissel Architectuur Studio toeren zij door België om hun architectuurpraktijk voor te stellen in reactie op een gemeenschappelijk thema Transformatie. Dit evenement wordt gevolgd door een groepstentoonstelling van hun werk die op 15 juni 2023 in het MAD de deuren opent. De vraagstelling evolueert doorheen het jaar, om uit te monden in een collectieve tentoonstelling van de acht jonge architecten die op 16 juni 2023 opent in het MAD.

Praktische info

Lezing in Doornik op 22 november 2022,
Lezing in Antwerpen op 16 maart 2023,
Lezing in Brussel op 15 juni 2023.
In het Frans/Nederlands

Coproductie : A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut, Institut Culturel d’Architecture Wallonie Bruxelles

Structurele sponsor : D’Ieteren Immo

Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, en Faculté d’Architecture de l’Université de Liège
Partners : MAD, Faculté d’architecture, d’ingénierie architecturale, d’urbanisme de l’UCLouvain LOCI

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.