Op 7 maart 2023 verwelkomen A+ Architecture in Belgium en Bozar Bas Smets en Amin Taha (Groupwork) in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel voor een thematische lezing rond het gebruik van natuursteen. Beide bureaus lichten hun werk toe aan de hand van gebouwde projecten en gaan nadien hierover in debat.

Bas Smets richtte in 2007 in Brussel zijn bureau op, dat ondertussen een twintigtal medewerkers telt. Hij ziet de stad als een stedelijke ecologie die een specifieke aanpak vereist. Het bureau realiseerde projecten wereldwijd, waaronder het park Thurn & Taxis in Brussel, het stedelijk bos Trinity voor La Défense in Parijs en het Parc des Ateliers bij het Luma Museum in Arles. Vorig jaar won Bureau Bas Smets de wedstrijd voor de herinrichting van de omgeving van de kathedraal Notre-Dame in Parijs. Hij zal ingaan op het gebruik van steen in zijn stedenbouwkundige en landschapsprojecten.

Groupwork is een Brits collectief van architecten, ontwerpers en ingenieurs dat in 2003 werd opgericht door Amin Taha. Dit bekroonde bureau heeft naam gemaakt met een reeks vernieuwende en verrassende projecten. Hiertoe behoort 15 Clerkenwell Close, een gebouw in het centrum van Londen dat kantoren (waaronder Groupwork) en woningen herbergt. Dit veelbesproken project, met een exoskelet van zichtbare kalksteen, werd voltooid in 2017 en leverde het kantoor een nominatie op voor de EU Mies Award 2019. Amin Taha geeft tijdens de lezing meer inzicht in het project en het gebruik van natuursteen in de gevel.

Praktische info

07.03.2023, 19:00Bozar

Coproductie: Bozar, A+ Architecture in Belgium

Main sponsor: Pierres et Marbres de Wallonie

Steun: Vlaamse overheid, Stad Brussel, Brussel Hoofdstedelijk Gewest, Fédération Wallonie-Bruxelles

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.