Op 11 oktober 2022 nodigen A+ en Bozar de architecten van het Brusselse bureau AgwA uit voor een retrospectieve lezing. Deze lezing geeft de aftrap voor de monografische tentoonstelling Dispositions, die gewijd is aan hun oeuvre.

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling, stellen Benoît Burquel, Harold Fallon en Benoît Vandenbulcke het werk voor van AgwA, opgericht tussen 2003 en 2006 in Brussel. Ze zullen het onder meer hebben over het ECAM-gebouw in Sint-Gillis, dat genomineerd werd voor de Brussels Architecture Prize 2021 en door jurylid Deyan Sudjic wordt omschreven als een “geraffineerde ingreep die een nieuw stedelijk weefsel creëert”. Burquel, Fallon en Vandenbulcke zijn allen burgerlijk ingenieur-architect die hun architectuurpraktijk combineren met onderzoek en onderwijs. In 2018 richtten ze Architecture in Practice op, een interuniversitaire onderzoeksgroep voor praktiserende architecten.

De tentoonstelling en lezing gaan gepaard met een monografie, uitgegeven door A+ Architecture in Belgium, Bozar Books en Walther en Franz König (Keulen).

Praktische info

11 octobre 2022, 19:00
Palais des Beaux-Arts – Salle M
En anglais

Soldout

Coproductie: Bozar, A+ Architecture in Belgium

Sponsors: Greisch, De Clercq, Duchene/Eiffage, In Advance/BPC, Sika, Ach Construct, Equal Partners, Dherte, Finstral, Sto.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.