Tegen de stroom in van de middelpuntvliedende krachten op de Belgische architectuurscene, overschrijdt de nieuwe lezingenreeks ACROSS de taalgrens, maar dat niet alleen. Op initiatief van A+ nodigt de reeks jonge Vlaamse architecten uit in Luik en jonge Franstalige architecten in Antwerpen, voor een uitwisseling tussen de twee architectuurculturen in het land.

Label architecture is een architectenbureau uit Brussel. De drie partners, Jean-Didier Bergilez (1974), Michel Lefèvre (1978) en Thibaut Rome (1977) openden hun bureau in oktober 2004. Ze behaalden alle drie hun diploma aan het Institut Supérieur d’Architecture La Cambre in Brussel. In 2009 kregen ze het gezelschap van Christophe Pham (1979), die afstudeerde aan het Institut Supérieur d’Architecture Saint-Luc in Brussel.

Vanaf de oprichting streeft het bureau ernaar om toegang te krijgen tot overheidsopdrachten. Het neemt regelmatig deel aan aanbestedingen voor de bouw van culturele, pedagogische en sportieve complexen, voorzieningen en collectieve huisvesting. Of het nu al dan niet wint, zijn voorstellen worden systematisch geloofd om hun capaciteit om het debat uit te breiden door het programma grondig in vraag te stellen.

De kritische methodologie van Label Architecture verloopt via een minutieus onderzoek van de verzamelde informatie met als doel alle uitdagingen te identificeren, bovenop de initiële verwachtingen. Een diepgaand onderzoek, hiërarchische indeling en synthese van deze informatie vormen de basis van het werkproces.
Zijn projecten benutten de bestaande kwaliteiten van de situatie voor ze op de voorgrond gebracht worden door een rigoureus compositiewerk dat een mix is van hun gemeenschappelijke referenties en het gewone.

Praktische info

09 november 2015, 20u
Blauwe Foyer Vlaams Architectuurinstituut, Antwerpen
Taal: Engels/Nederlands

Coproductie: A+ Architecture in Belgium, Vlaams Architectuurinstituut, Université de Liège

Met de steun van: Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaamse Overheid, Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.