De Faculteit Architectuur van de Universiteit van Luik onthult de tentoonstelling Building Pedagogy, waarin de 5 finalisten van de wedstrijd voor hun nieuwe gebouwen worden uitgelicht. Van 26 september tot 26 oktober 2023 wordt de Salle Capitulaire van de faculteit omgetoverd tot een ruimte waar architecturale visies worden verkend die de toekomst van deze prestigieuze instelling vorm kunnen geven. Deze opening wordt begeleid door A+ Architecture in Belgium, dat tegen die tijd een artikel zal hebben gepubliceerd in zijn laatste nummer, A+303 On Campus: Designing Higher Education, dat een inzichtelijk overzicht geeft van de wedstrijd.

In 2010 fuseerden de Hogere Instituten voor Architectuur in Luik, Saint Luc en Lambert Lombard, tot de Faculteit Architectuur van de Universiteit van Luik. Deze fusie leidde tot een grote reorganisatie, waarbij de activiteiten werden geconcentreerd op de site Caserne Fonck in Outremeuse. Dit proces omvatte een projectoproep in verschillende fasen, gericht op het herontwikkelen van bestaande gebouwen en het ontwerpen van nieuwe ruimtes.

De tentoonstelling Building Pedagogy presenteert de voorstellen van 5 teams die werden geselecteerd om deel te nemen aan de tweede fase van de wedstrijd.

  • Altstadt + Karamuk Kuo,
  • Baukunst in samenwerking met Doorzon,
  • Muoto + Laboratoire + Baumans-Deffet
  • Robbrecht en Daem architecten + Atelier Chora,
  • Bureau Kersten Geers David Van Severen (Winnaar)

presenteren hun visie aan de hand van maquettes, gefilmde interviews met elk team en een gedetailleerde publicatie waarin elk voorstel wordt toegelicht, geïllustreerd met grafische documenten van de wedstrijd.

De tentoonstelling opent op 26 september 2023 om 19.00 uur. De openingsavond wordt gemarkeerd door een aantal toespraken, waaronder een van Lisa De Visscher, curator van de tentoonstelling en redactiedirecteur van A+, die het tijdschrift A+303 On Campus: Designing Higher Education zal introduceren. Dit nummer, dat net is verschenen, bevat een artikel over de wedstrijd die het onderwerp is van de tentoonstelling en biedt een verhelderend perspectief op het evenement.

De toegang is gratis, maar voor de vernissage is registratie verplicht.

Praktische info

Grondwetlaan 41, 4020 Luik
Dinsdag 26 september 2023
Vanaf 19:00
Gratis

Program

19:00 – Welkom
19:05 – Inleiding door Anne-Sophie Nyssen, Rector van de Universiteit van Luik
19:10 – Inleiding door Pierre Hallot, decaan van de Faculteit Architectuur
19:15 – Inleiding tot de tentoonstelling door Lisa De Visscher en Philippe Vander Maren, curatoren van de tentoonstelling en presentatie van het tijdschrift A+303 On Campus: Designing Higher Education
19:30 – Gesprek tussen Véronique Patteeuw, universitair hoofddocent aan ENSAP Lille en gastdocent aan EPFL Lausanne en de teams die aan de wedstrijd hebben deelgenomen
21:10 – Conclusie en drink

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.