A+ Architecture in Belgium nodigt je op maandagavond 13 maart graag uit voor de lancering van het nieuwste tijdschrift A+300 Start-Up Architecture in het Netwerkhuis Tabor in Gent. De jonge architecten van Studio Lauka leiden je rond doorheen het gebouw.

Achter een van de expressieve entreepartijen van voormalig klooster Terhaegen in Gent bindt een secuur ingepaste interventie de verschillende ruimten van een netwerkhuis samen. Elders in het complex klinkt het prevelen van de Zusters van Liefde nog altijd, maar hier wordt introspectie afgewisseld met ontmoeten en netwerken in een ingetogen maar met precisie vormgegeven omgeving. Het ontwerp van Studio Lauka laat in bescheiden dienstbaarheid ruimte voor de gebruiker en de vrome ether die nog altijd door de gangen kringelt, maar zoekt in materiaalgebruik en geometrie een actieve en contrastvolle dialoog met het bestaande gebouw.

In A+300 Start-Up Architecture lees je alles over het Netwerkhuis van Studio Lauka. Bestel hier een exemplaar of neem een jaarabonnement op A+ en mis geen enkel nummer!

Praktische info

Molenaarsstraat 26, 9000 Gent
Maandag 13 maart 2023
10€ (incl. de rondleiding door de architecten en een exemplaar van A+300).

Program

18:00 onthaal
18:15 ontvangstwoordje door A+
18:30 geleide rondleiding door gebouw 1 (15 personen)
19:00 geleide rondleiding door gebouw 2 (15 personen) (SOLD OUT)
19:45 einde

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.