AR-TUR en A+ nodigen u van harte uit voor een lezingavond over dorpsarchitectuur op woensdag 4 maart 2020. Deze avond wordt ook het tijdschrift A+282 Village aan u voorgesteld. De avond vindt plaats in het tuinpaviljoen van Huis Perrekes in Oosterlo (Geel).

Wat is de identiteit van het ‘dorp’ in een verstedelijkt gebied als Vlaanderen of van het ‘platteland’ in een eerder ruraal en postindustrieel gebied als Wallonië? Hoe verdicht, versterk en verlevendig je een dorpskern? Wat is kwalitatieve dorpsarchitectuur en hoe komen we ertoe? Op de lezingavond tonen we enkele gerealiseerde dorpse voorbeeldprojecten en gaan we in gesprek over goede dorpsarchitectuur.

De sprekers zijn:

  • Halewijn Lievens, NU architectuuratelier – over Huis Perrekes en de relatie met de dorpse context
  • Happel Cornelisse Verhoeven Architecten – over dorpse architectuur en De Blokskens Zandhoven
  • Aurélie Hachez, AHA – over de renovatie en uitbreiding Ulysse nabij Doornik
  • Ward Verbakel, Plusoffice – over het instrument van een beeldkwaliteitsplan, casussen Nijlen en Puurs

Aan het einde van de avond stellen we A+282 Village voor en lanceren we een Oproep Projecten Dorpsarchitectuur. AR-TUR zoekt in het Kempenlab Dorpsarchitectuur naar een vocabularium en een instrumentarium voor goede dorpsarchitectuur.

Praktische info

Huis Perrekes, Tuinpaviljoen bij de Villa aan de Oosterloseweg 92, 2440 Geel-Oosterlo (en niet in de hoofdzetel van Huis Perrekes op de Zammelseweg).
woensdag 4 maart 2020
10 euro (inkom lezingavond, incl. hapje en drankje en een exclusieve A+ tas met daarin het Ar-Tur CAHIER #9 Wijkmotor en A+273 met een uitgebreid artikel over Huis Perrekes)

Program

19u ontvangst
19u30 – 21u30 lezingen
21u30 napraten met hapje en drankje

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.