Gepubliceerd op 25.02.2021

In samenwerking met het Cultureel Centrum en het Theater van Namen, organiseert het ICA, LArchitecture vous veut du bien (Architectuur heeft het beste met je voor). Hierbij stellen ze 5 Waals-Brusselse jonge architectenbureaus voor die deelnamen aan de oproep ” Vues sur…” dat plaatsvond van december 2019 tot februari 2020. De architecten deelden hun “visie op…” sociale architectuur. Met L’Architecture vous veut du bien organiseert het ICA voor de derde keer het event Temps dArchi. Van 3 tot 21 maart 2021 wordt in Namen de architectuurcultuur extra in de verf gezet aan de hand van installaties, workshops, tentoonstellingen en live-interviews.

Er is een wandeling uitgestippeld doorheen Namen, die je meeneemt langs een reeks vitrines van winkels en cultuurcentra waarin het werk van deze jonge architecten getoond wordt. De wandeling heeft niet enkel ook oog voor dit opkomend talent, maar integreert ook een selectie van opmerkelijke gebouwen van de laatste 30 jaar in het traject. Deze werden gepubliceerd in de Gids voor Moderne en Hedendaagse Architectuur Namen.

Op deze manier brengt het ICA plekken in de stad onder de aandacht, die door architectuur kunnen worden verbeterd of aangepakt. Architectuur is voor iedereen. Aan de hand van dit event, kan een interactief debat worden gevoerd rond de stedelijke alledaagsheid, de evoluerende maatschappij en de grote dromen die misschien (n)ooit zullen worden gerealiseerd.

Dit kwam tot stand dankzij: Central office for architecture and urbanism, Gabriella D’Addiego,  Linto, Mamout, Nord, And’rol Architecture, Atelier de l’Arbre d’Or, Atelier 4D, AU3, Baneton Garrino Architects, Gérard Béthume, Nicolas Bomal, Greisch, Thierry Lanotte, Daniel Lebure, Brigitte Libois, Specimen Architects, Apolline Vranken

En gebeurde in samenwerking met: Abattoirs de Bomel / Centre Culturel de Namur, Le Théâtre de Namur, Namur Capitale, Le Delta – Province de Namur, Tour D’Anhaive, Cinema Caméo / asbl Les Grignoux, Exterior at night

Meer info: ica-wb.be

Download hier de bezoekersgids 

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.