Gepubliceerd op 05.06.2023 | Foto's: ARCHITECT@WORK

Beste editie in 20-jarige bestaan

De beste editie ooit. Met deze vier woorden kunnen we de op vrijdagavond 12 mei afgesloten 11de editie van ARCHITECT@WORK Kortrijk kort maar krachtig omschrijven. Exact 20 jaar nadat dit event zijn eerste optreden vierde in de hallen van Kortrijk Xpo trokken de 292 exposanten, het conceptevent met dit jaar als thema ‘Super Skin’ en de diverse randmanifestaties en seminars meer bezoekers dan ooit richting de vertrouwde hallen 4 en 5.

Met in totaal 6.482 bezoekers over beide dagen vestigde het organiserende Kortrijk Xpo een nieuw record in vergelijking met het vorige recordjaar 2021. De stijging komt daarbij volledig op het conto van de eerste bezoekdag, waarbij opviel hoe de opgedaagde professionals hun bezoekgedrag nog maar eens hadden bijgestuurd. Letterlijk van bij het openen van de deuren om 10 uur ’s morgens stonden mensen al te wachten om binnen te komen en de hele dag lang bleven de
(interieur)architecten, voorschrijvers, projectontwikkelaars en alle andere leden uit de voorschrijvende doelgroep gestaag en gelijkmatig door de beide hallen stromen.

“Beide dagen worden even belangrijk en dat is een bijzonder leuke vaststelling”, concludeert exhibition manager Anne-Laure Van de Ginste. “De eerste dag vertoont een stijging, terwijl de tweede quasi exact dezelfde aantallen scoort als dezelfde dag in 2021. Het bezorgt ons de bevestiging dat onze bezoeker de organisatieformule perfect begrijpt. Hier komt men naartoe om inspiratie op te doen, niets dan innovaties te zien en te netwerken in een uniek concept, in de door het interieurarchitectencollectief C4 ontworpen minimalistische stands van gelijke grootte.”

Nathalie Sandra, directeur van ARCHITECT@WORK, kan de enthousiaste reactie van Anne-Laure Van de Ginste alleen maar onderschrijven: “Dit is de ideale gelegenheid voor face-to-face contact, om te netwerken en zaken te doen”, reageert ze. “Het doet bijzonder veel plezier dat niet enkel de architect, maar de ganse markt ons concept zo mogelijk zelfs nog meer dan voorheen in de armen gesloten heeft.”

Komende afspraken

De eerstvolgende Europese afspraak met ARCHITECT@WORK is er op 24 en 25 mei in Marseille (Parc Chanot). Later dit jaar volgen nog diverse andere Europese edities, waarbij ARCHITECT@WORK Amsterdam op 27 en 28 september – met voor de eerste keer een uitwijken van het vertrouwde Rotterdam voor een editie in Amsterdam, dat tweejaarlijks zal plaatsvinden – het meest in de kijker loopt. De 12de editie in moederstad Kortrijk is gepland op 15 en 16 mei 2025.

Meer informatie en sfeerbeelden vindt u op www.architectatwork.be. Meer informatie is te verkrijgen op het nummer 056/24.11.04.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.