Gepubliceerd op 07.10.2021

Het staat voor een zuivere constructie, door het samenvoegen van onafhankelijke elementen tot één uniek geheel. Het beoogt een maximaal effect met een minimum aan materiaal. Kreon Kagi gaat de dialoog aan met de ruimte waarin ze zich bevindt en verbindt grondelementen – 24V track – met eenvoudige ronde of vierkante volumes en materialen.

Het resultaat heeft steeds een eigen dynamiek in de omringende architectuur, zowel vormelijk als lichttechnisch. Het resultaat hangt bovendien geheel af van het beoogde doel van de architect of de lichtplanner. Het kreon kagi systeem is een ordenend beginsel in de architectuur en biedt een elementaire oplossing in een lichtplan.

De moderne architectuur streeft steeds vaker naar het principe van de open ruimte die enkel door functionele eisen ingedeeld wordt. De grondelementen van het kreon Kagi profielsysteem accentueren bewegingen in de ruimte en veranderlijke zichtpunten. Kreon kagi laat het belichten van objecten, functies of zichtpunten vlot toe door het toevoegen van eenvoudige ronde of vierkante lichtcontainers.  Door het correct toepassen van wallwash modules schept de lichtplanner de oppervlakte dat verlicht wordt en daardoor in aandacht wint. Met het inplannen van verticale verlichting kan de lichtplanner bovendien scheidingsvlakken in de ruimte accentueren.

De kreon kagi-modules zijn ronde of vierkante spots en wallwashers die perfect passen in de lineaire kagi-profielen van 16 mm. De verbinding wordt gemaakt door kleine koperen pinnen in de geïntegreerde 48V-bedrading te prikken. Voor een decoratieve toets zijn er optioneel ronde en vierkante schijven in albast of onyx beschikbaar. Alle modules zijn draadloos bestuurbaar via Bluetooth.

Nieuw: kagi casambi

Voortaan is het ook mogelijk om kreon kagi draadloos met casambi te besturen: een gebruiksvriendelijk systeem om verlichting mee aan te sturen. Naast de draadloze wandbediening, kan kreon kagi nu ook gratis via de Casambi App op de smartphone of tablet bediend worden. Het casambi systeem werkt op basis van Bluetooth Low Energy (BLE).

Designer: Kristof Pycke – Development team: Bastiaan Thijs, Iris van Kouwen & Kristof Pycke

www.kreon.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.