Gepubliceerd op 10.05.2023 | Foto's: © kreon

Dankzij het maatwerkprogramma (bespoke) van kreon transformeren de armaturen op vlak van kleur, afwerking, vorm en zelfs volledige opbouw. Dit is ook de gedachte achter “XO” dat kreon voor het eerst voorstelde in zijn creative space tijdens Fuorisalone in Milaan. Het is een unieke installatie, gemaakt uit gebogen kagi profielen met vaste holon 40 modules én tien op maat gemaakte items van oran pendent glass. Onder de installatie van plafondarmaturen, staat een kunstwerk uit gebogen cana profielen.

“XO” brengt verschillende kreon armaturen samen in een nooit eerder gebouwde set-up. De combinatie van speciale armaturen in unieke vormen zorgt voor een spectaculair geheel. Onder meer kreon holon 40 fixed, dat de perfecte oplossing is voor algemene verlichting door zijn gelijkmatige verspreiding van het licht. De spiegelreflector schijnt de lichtbundel zowel op horizontale oppervlakken als op verticale vlakken, wat een uniek lichtspel creëert.

Deze fixed holon 40 armaturen pronkten in de kreon creative space en zijn op gebogen kagi profielen bevestigd. De speciale vorm van de profielen toont dat kreon, naast de standaard rechte profielen, in verre mate personalisatie aanbiedt. Niet enkel op vlak van kleur en afwerking, maar ook de vorm van de armaturen is te personaliseren. Bovendien hangen de profielen op verschillende hoogtes. Dit produceert een dynamische verspreiding van het licht.

Naast kreon holon 40, hangen tien op maat gemaakte items van kreon oran glass, die op hun beurt zorgen voor decoratieve sfeerverlichting. Dankzij hun originele vorm en gezandstraalde accenten in het borosilicaatglas is elke lamp uniek.

Een kunstwerk met kreon cana
Onder de plafondarmaturen vormen gebogen kreon cana profielen het middelpunt van de installatie. kreon cana is een minimalistisch architecturaal verlichtingsprofiel dat kan worden voorzien van een uitgebreid aanbod LED-armaturen. Het is beschikbaar in het wit, dat diepte aan de plafonds toevoegt, en in het zwart, wat dan weer voor contrast zorgt.

Het voordeel van de cana profielen is dat het ruimte biedt voor een grote keuze aan spots, waaronder kreon holon. In combinatie met de variërende breedtes van kreon cana, verlicht het de volledige ruimte.

XO is een perfect voorbeeld van het hoogste level van personalisatie van armaturen, namelijk volledig maatwerk. Kreon zorgt hierbij voor een unieke aanpak waardoor totaal nieuwe ontwerpen ontstaan.

www.kreon.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.