Gepubliceerd op 28.11.2023

Het partnernetwerk rond Les Couleurs® Le Corbusier groeit verder uit, en daarmee ook de mogelijkheden aan kleurrijke ontwerpen. Schakelaars en deurklinken bevinden zich dicht bij elkaar – beide standaard op een installatiehoogte van 1050 mm. Schakelaar LS 990 van JUNG laat zich qua kleuren combineren met deurklink FSB 1267, een eerbetoon aan het ontwerp van Mies van der Rohe. De productklassiekers van beide fabrikanten zijn nu uniform verkrijgbaar in het kleurenpalet van Les Couleurs® Le Corbusier en zorgen zo voor meer harmonie in je interieur

JUNG is wereldwijd de enige fabrikant die al enkele jaren schakelaars aanbiedt in de 63 originele kleuren van Les Couleurs® Le Corbusier. Wat dat kleurensysteem bijzonder maakt, is dat je alle 63 tinten kunt combineren met elke toepassing uit het JUNG-assortiment. Zo ontstaan nieuwe mogelijkheden voor architectuurontwerpen waarin kleur centraal staat. Een gekleurde JUNG-schakelaar kan je zowel op een witte muur als ton-sur-ton op een gekleurde achtergrond plaatsen. Dankzij het groeiende partnernetwerk rond Les Couleurs® Le Corbusier breidt het scala van ontwerpmogelijkheden zich nu ook uit naar een cross-product assortiment. De nieuwste partner in het netwerk is FSB, een fabrikant van deur- en raambeslag. Met de JUNG- en FSB-producten die op elkaar zijn afgestemd qua kleur, worden nieuwe creatieve ontwerpen mogelijk.

Eenheid aan kleur op een installatiehoogte van 1050 mm

Deurklinken en schakelaars hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Ze bevinden zich allebei op dezelfde hoogte en dienen om een specifieke handeling in gang te zetten via handmatige bediening. Hun installatiehoogte is gestandaardiseerd in veel landen en houdt rekening met ergonomische factoren. Op een hoogte van 1050 mm zijn schakelaars en deurklinken gemakkelijk toegankelijk voor de meeste mensen, wat hun lengte ook is. Bovendien maken beide producten deel uit van ons dagelijks leven: het zijn fundamentele elementen van de bouwinfrastructuur die het mogelijk maken ruimtes te openen en ze comfortabel te gebruiken. Toch worden ze vaak over het hoofd gezien als ontwerpelementen. Ten onrechte. Beide productgroepen bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden en stijlen, zodat ze niet alleen tegemoetkomen aan de esthetische eisen, maar ook een ruimte helpen vormgeven. Tijd dus voor een nieuw partnership: dankzij het kleurassortiment Les Couleurs® Le Corbusier kan je FSB-klinken en JUNG-schakelaars nu op dezelfde hoogte plaatsen als één geheel.

Meer informatie?

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.