Gepubliceerd op 09.03.2021

Nelissen Steenfabrieken pakt uit met een nieuwe collectie gevelstenen. Bij deze lancering is de kleur van de bakstenen belangrijker dan ooit tevoren. De baseline van deze collectie is dan ook niet zomaar ‘kleuren met karakter voor gebouwen met persoonlijkheid’!

De gevel van een gebouw bepaalt voor een groot deel de totale uitstraling ervan. De elf nieuwe varianten – elk met hun eigen karaktervolle kleur – zorgen ervoor dat elk gebouw de uitstraling krijgt die het verdient.

Actueel maar toch tijdloos

De elf nieuwe kleuren spelen in op de huidige tijdsgeest, maar zijn daarnaast stuk voor stuk tijdloos. Dat perfecte evenwicht is de verdienste van de steencommissie van Nelissen Steenfabrieken: een groep van experts die zich keer op keer buigt over de nieuwste trends én de wensen van de markt binnen de baksteenwereld.

Het resultaat mag er ook deze keer weer zijn! De nieuwe gevelstenen hebben elk hun eigen verhaal. De ene straalt kracht uit, terwijl een andere een gevel net oplicht. Elke kleur heeft daardoor zijn eigen eigenheid, maar toch hebben ze één ding gemeen: de kleur staat centraal.

Innovatie, co-creatie en duurzaamheid

Van concept over productie tot afwerking, in de volledige werking van het familiebedrijf Nelissen staan dezelfde drie kernwaarden centraal. Ook bij de lancering van deze nieuwe collectie is dat niet anders.

Gevelstenen van Nelissen zijn altijd het resultaat van co-creatie. Door aandachtig te luisteren naar indrukken van onder andere architecten en ontwerpers ontwikkelen ze varianten die voldoen aan de verwachtingen. Daarnaast zijn de gevelstenen een duurzaam product die gemaakt worden op een innovatieve manier waarbij steeds de nieuwste technieken gebruikt worden.

White paper

Samen met de nieuwe collectie lanceert Nelissen ook een bijhorende white paper. Daarin onthult trend- en colorwatcher Hilde Francq de kleurentrends van de nabije toekomst. Bovendien koppelt ze die trends aan actuele cases, waardoor deze white paper een praktische houvast is voor architecten, ontwerpers en bouwlustigen. Benieuwd waarom we tegenwoordig vooral van donkere en sombere kleuren houden? Of wil jij weten waarom een grote groep mensen de maan opeens zo fascinerend vindt? Dan is deze white paper een must read!

Download hier de white paper

www.nelissen.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.