Gepubliceerd op 03.07.2023 | Foto's: ARLU

Glazen binnenwanden zijn ‘hot’ maar worden pas echt praktisch als je er alle kanten mee uit kan: horizontaal, verticaal, met welke glasdikte ook, met of zonder geïntegeerde glazen deur. Sinds kort zijn ook een hoekprofiel én een eindprofiel beschikbaar, wat nog meer mogelijkheden biedt om ruimtes op te delen zonder aan visibiliteit in te boeten.

Hoeken en zijkanten
Het divina gamma werd uitgebreid met een zeer slank hoek- (38 mm) en een eindprofiel (35 mm). Met het hoekprofiel kan je twee divina wanden 90° koppelen en zo hoeken of zelfs volledige kamers maken. Het eindprofiel werkt dan weer mooi een zijkant af als je die vrij laat staan. Bij beiden wordt hetzelfde intuïtieve ‘turn ’n click’ systeem gebruikt als voor de standaard profielen, en dat voor de verschillende glasdiktes. De hoek- en eindstaander zijn 5 mm horizontaal en verticaal regelbaar, net als de standaard divina wandprofielen.

Functionaliteit en esthetiek
Dankzij het divina systeem hou je alle opties open om een interieur op te delen zonder dat je daarbij aan licht moet inboeten. Dankzij het basisprofiel en de speciaal ontwikkelde regelblokjes kan de positie van de wand zowel horizontaal als verticaal 5 mm aangepast worden. Dankzij het innovatieve ‘turn ‘n click’ systeem kunnen verschillende glasdiktes (6 tot 10 mm voor gehard en 33,1 tot 55,2 mm voor gelaagd glas) aangewend worden zonder deze in de profielen te moeten lijmen. Dat maakt (de)montage extra gemakkelijk, zonder risico op glasbreuk. Met glaspanelen tot 2,8 m hoog en 1,5 m breed zorgt dit zowel in residentiële als in commerciële toepassingen zoals restaurants en kantoren voor een industriële maar minimalistische uitstraling.

Scharnieren en sloten
Divina gaat verder dan de bestaande oplossingen op het vlak van glazen binnenwanden. De mogelijkheid om een kamerhoge deur tot 2.800 mm te integreren, voorzien van onzichtbaar geïntegreerde 3D regelbare tyo scharnieren, zorgt ervoor dat het strakke design van de profielen niet onderbroken wordt. Een primeur in de markt van wanden en deuren in ‘staal look’. Meer zelfs: ook het argenta magnotica pro magneetslot is onzichtbaar in het profiel verwerkt. Het maakt een vergrendelingsmechanisme overbodig en blijft zelfs bij een openstaande deur onzichtbaar. Een voegafdichting tussen de deur en de wand zorgt bovendien voor een betere akoestische demping en isoleert ook beter.

Red Dot Product Award
Divina werd bekroond met een Red Dot Product Award. De jury was vooral onder de indruk van de meerwaarde van dit scheidings­wandsysteem om ruimtes makkelijk, snel en kwalitatief op te delen en tegelijk toch naadloos met elkaar te verbinden.

www.arlu.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.