Gepubliceerd op 17.05.2021

Is er echt een onderdeel van de ontwerpwerkstroom die niet te stroomlijnen valt?  

U kunt ontwerpbestanden in grote volumes verwerken, handmatige taken automatiseren, overstappen naar additieventechnologie voor prototypeontwikkeling en AI gebruiken om stresstesten te simuleren. Maar hoe zit het met printen?  

De beste CAD-ontwerptools hebben steeds meer ingebouwde kunstmatige intelligentie, wat ontwerpers, ingenieurs en architecten helpt de beste vormen te vinden voor hun beoogde doel en de ontwerpcyclus korter maakt. Dit is echter slechts één manier waarop ontwerpprofessionals nieuwe, innovatieve manieren vinden om hun werk te stroomlijnen, onnodige iteraties te elimineren en sneller het resultaat te produceren dat de klant nodig heeft. 

Ontwerpers vinden constant nieuwe manieren om hun werk efficiënter en slimmer te maken, of het nu gaat om 3D-printen voor snelle prototypeontwikkeling, het verzamelen van data over ontwerpen in hun omgeving met augmented reality of het gebruik van BIM om schema’s om te zetten in voortdurend ontwikkelende datalandschappen.  

Maar hoe zit het met printen?  

Het printen van concepten, klantpresentaties en blauwdrukken lijkt vaak het enige deel van de ontwerpwerkstroom dat niet versneld kan worden, behalve door de printer gewoon sneller te maken. Maar is dat ook zo?  

Intelligentie integreren in het grootformaatprintproces 

Het verhogen van de snelheid waarmee de fysieke onderdelen van de printer functioneren (de nieuwste HP DesignJet plotterprinter print een ontwerp van A1-formaat binnen slechts 30 seconden) is slechts één aspect van het versnellen van het printproces voor ontwerpers en het meer in hun werkstroom te integreren. 

Een van de dingen die we duidelijk in ons eigen ontwerpproces waarnamen,” legt Filiz Akdede uit, “was dat professionals op steeds meer verschillende manieren aan hun projecten werkten. Soms willen ze hetzelfde bestand, of volume bestanden, op verschillende formaten printen voor verschillende doeleinden of doelgroepen. Of ze willen op locatie aan een bestand werken en het vanuit de taxi naar de volgende opdracht printen. Hun printwerkstromen stelden hen echter niet in staat dat te doen, tenminste niet zonder veel handmatige configuratie en probleemoplossing. 

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden en aan de voortdurend ontwikkelende behoefte van klanten te voldoen, heeft HP de nieuwe DesignJet T200, T600 en Studio printerserie uitgebracht. Deze drie nieuwe productseries zijn specifiek gebouwd om ontwerpprofessionals te helpen hun werkstromen te versnellen en onnodige productiekosten te elimineren.  

Eenvoud die naadloos in uw werkroutine past 

Een van de meest effectieve en verbazingwekkend eenvoudige optimalisaties van werkstromen van de nieuwe modellen is vereenvoudigd printen op verschillende formaten. Met slechts één druk op de knop kunt u bestanden op elk formaat printen, van A0 tot A3, zonder dat u handmatig de mediabron hoeft te verwisselen.  

Het indienen van printopdrachten is ook vereenvoudigd, waardoor u met één druk op de knop meerdere bestanden kunt printen. En de tijd die het kost om meerdere bestanden te printen is tot 2 keer sneller dan voor vergelijkbare printers van de concurrentie [4].  

Een andere belangrijke innovatie is de mogelijkheid om vanaf overal en elk verbonden apparaat te printen. Dit stelt niet alleen uw personeel in staat om op locatie of onderweg te printen, maar het maakt het ook gemakkelijk voor partners en klanten om bestanden te printen, ofwel op afstand of wanneer ze uw kantoren bezoeken. Met de nieuwe, flexibele werkstijl in het post-coronatijdperk, helpt dit u effectief, soepel en snel samen te werken en uw werkstromen draaiende te houden.  

Deze functies zijn een toevoeging op de andere verbeteringen op de nieuwe HP DesignJet printers. Ze omvatten deze extreme eenvoud (met een gebruiksvriendelijke printerdriver en een verbeterde “true print” voorbeeldmodus) en de mogelijkheid om uw grootformaatprinter vanaf waar dan ook te beheren met de 
HP Smart-app.  

De nieuwe HP DesignJet T200, T600 en Studio printerseries grootformaat plotterprinters die ontworpen zijn om de hoogste kwaliteit te produceren en werkstromen te automatiseren en te vereenvoudigen, zodat ontwerpprofessionals zich op hun werk kunnen richten in plaats van met de printer te stoeien,” zei Filiz Akdede. “Deze nieuwe printerseries zijn ideaal voor creatieve professionals en bewijzen dat printen, met de juiste technologie, zeker een bedrijfsonderdeel is dat gestroomlijnd kan worden voor een hogere efficiëntie. 

largeformat.hp.com

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.