Gepubliceerd op 20.01.2020

Het Italiaanse BTicino is altijd al een trendsetter geweest en trekt deze lijn door met een make-over van het Living-schakelmateriaal. Het nieuwe Living Now-gamma voor traditionele en geconnecteerde systemen koppelt minimalistisch design en geometrische precisie aan slimme functies en bedieningen en onderscheidt zich hiermee opnieuw van de concurrentie. Het bestaande MyHOME up systeem voor home automation is nu ook verkrijgbaar in een Living Now uitvoering.

Vlak, minimalistisch en full touch, dat zijn dé kernwoorden van het gloednieuwe Living Now-schakelmateriaal van BTicino. Een uniek gamma voor het premium segment dat uitblinkt in Italiaanse excellentie. Zo wordt de relatie tussen afdekplaat en functies helemaal herbekeken. De afdekplaat lijkt weg te vallen, waardoor de drukknop of schakelaar overal te bedienen is. Eens de toets is ingedrukt, keert hij ook automatisch terug naar zijn positie waardoor het schakelmateriaal steeds perfect is uitgelijnd. Bovendien passen schakelaars en stopcontacten zich mooi aan de muur aan dankzij hun gepatenteerde floating frame. BTicino pakt tenslotte nog uit met een vlak stopcontact, een echte streling voor het oog.

Het nieuwe Living Now-gamma komt uit in 3 basiskleuren voor de toetsen en afdekplaten: wit, zandkleur en mat zwart. Daarnaast zijn er nog 13 extra afwerkingen voor de afdekplaten, gaande van goud en koper over eik en walnoot tot ice en night. Dankzij het zorgvuldig samengestelde kleurenpalet en de uitgekiende materialenkeuze (geavanceerd polymeer, hout en metaal) ontwerp je schakelaars en stopcontacten geheel naar eigen smaak.

Living Now is verkrijgbaar in 3 technologieën: traditioneel met gewoon schakelmateriaal, smart met geconnecteerd schakelmateriaal en MyHOME_Up voor home automation. De smart-technologie vertaalt zich in ‘Living Now with Netatmo’, een geconnecteerde range boordevol geavanceerde functies. Zo heb je in één enkele click algemene controle over je verlichting, rolluiken en gordijnen via de schakelaars. Je kan ook elke kamer draadloos bedienen en de gewenste scenario’s selecteren met de intuïtieve Home + Control app. Bovendien monitor je zonder enige moeite de energieconsumptie van elk apparaat in huis. Tot slot ontvang je push-berichten op je smartphone bij mogelijke fouten en overbelastingen, waardoor stroompannes vermeden worden.

Zonder de bestaande bekabeling te veranderen, transformeer je in een paar simpele stappen een traditioneel systeem in een smart en geconnecteerd systeem. Je hoeft enkel een aantal ‘Living Now with Netatmo’ intelligente apparaten toe te voegen om lichten te bedienen, rolluiken en gordijnen te automatiseren en je energieverbruik te beheren. BTicino doet er trouwens nog een schepje bovenop want dankzij de voice control functie kan je het volledige systeem ook bedienen met je stem via Apple HomeKit, Google Assistant, Amazon Alexa en IFTTT.

Laagdrempelige automatisatie

MyHOME_Up voor home automation bestaat al een tijdje maar nu kan je dit unieke Bus-systeem ook installeren met het nieuwe Living Now-gamma. Voor deze slimme domotica-oplossing werd een intuïtieve applicatie ontwikkeld, die zowel door bewoner als installateur gebruikt wordt. Met deze app kan je alle functies van het huis bedienen vanop elk mobiel apparaat en scenario’s aanmaken en activeren op basis van tijd, voorwaarde en geolocatie. Daarnaast kunnen alle functies in de woning bestuurd worden via het nieuwe Hometouch 7” touchscreen. Dankzij de cloud service blijft de app steeds verbonden met de woning en kan je ook andere geconnecteerde apparaten bedienen, zoals slimme lampen, muzieksystemen, …

www.legrand.be

 

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.