Gepubliceerd op 15.05.2023

Met internationale top-exposanten, een focus op professionele bezoekers en een verkorte beurstijd, wordt de grootste interieurbeurs van Duitsland deze juni tot een zeer efficiënt networking event.

Over een paar weken is het zo ver: van 4 t/m 7 juni 2023 opent de imm Spring Edition in Keulen zijn poorten. Naast zijn rol als platform voor exclusieve zakelijke kansen en het opdoen van inspiratie ziet de beurs zichzelf vooral een networking event voor de interior design branche, die uitnodigt tot flaneren, ontdekken en vieren. Leidende merkfabrikanten presenteren hun interieuroplossingen en een gevarieerd eventprogramma biedt talrijke gelegenheden voor netwerken. Als eenmalige speciale editie is de imm Spring Edition een unieke branche-evenement en ormt het startschot voor een nieuw vormgegeven imm cologne, die vanaf 2024 weer op de gebruikelijke datum in januari plaatsvindt.

Pure Galleries, het innovatieve expositieconcept voor high end design
Het beursconcept Pure Galleries beleeft op de imm Spring Edition zijn première en brengt de professionele bezoekers in de sfeer van een kunstgalerie. “De raakvlakken tussen inspiratie, networking en business moeten in het nieuwe beursconcept Pure Galleries nog sterker worden geaccentueerd. Door de expositie-architectuur te ontwerpen in de vorm van een galerie, geven we de afzonderlijke merkruimten nieuwe perspectieven voor de professionele bezoekers. De interieurobjecten en presentaties verschijnen zo in verschillende sferen”, beschrijft Bernd Sanden, director van de imm Spring Edition, het nieuwe concept. In minimalistische, personaliseerbare merkruimten ensceneren toonaangevende bedrijven zoals Artisan, brühl & sippold, BW Bielefelder Werkstätten, Christine Kröncke, COR Sitzmöbel, ex.T Giulio Tanini, Freifrau, Janua, Jori, Kettnaker, KFF, Klöber, Label, Leolux, miinu, Montis, müller möbelfabrikation, raumplus, Rodam, Scholtissek, Schönbuch, Signet en Werther hun interieurconcepten.

Home: interieuroplossingen met lifestyle-karakter
Met de drie themawerelden Home Sleep, Home Settings en Home Scenes biedt het zwaartepunt van de beurs “Home” veelzijdige zakelijke mogelijkheden. Home Sleep presenteert innovatieve producten en concepten voor een weldadige slaap, Home Scenes toont stijlvolle interieurtrends voor een verhoogd wooncomfort en Home Settings staat voor jong wonen tegen aantrekkelijke prijzen. Met het format Interior Platforms krijgt het consumptierelevante Homegedeelte een vernieuwing die met een compacte en open standbouw uitnodigt tot een bezoek. Onder de exposanten die hun actuele collecties en innovaties presenteren behoren gerenommeerde bedrijven zoals Furninova, Knudsen, Koinor, Nouvion, Voglauer en Wimmer.
Landenvertegenwoordigingen uit China, Taiwan, Roemenië, Oekraïne, Indonesië, Letland, Turkije, Kosovo en Bosnië-Herzegovina maken het bezoek van de imm Spring Edition tot een reis in de internationale meubelmarkten.

Speciale editie lokt belangrijke spelers in de branche en inkoopcombinaties
De magnetische werking van de imm speciale editie is ook te zien aan de zijde van de bezoekers: handelspartners zoals Alliance, Begros, El Corte Ingles, Ikea, EMV, Garant, Home 24, Möbel Märki, Ostermann, Porta, Segmüller, Wayfair, XXXLutz of Zurbrüggen nemen deel aan de imm Spring Edition. Daarmee bekennen niet alleen Duitse inkoopcombinaties kleur – ook de toonaangevende meubelhuizen en talrijke interior designers hebben hun bezoek al bevestigd.

Tickets voor het bezoeken van de imm Spring Edition vind je hier.
Het magazine van de imm Spring Edition – „The magazine by imm cologne – biedt spannende inkijkjes in de thema’s en trends die de interieurbranche bewegen.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.