Gepubliceerd op 22.10.2020 | Foto's: Jeroen Verrecht

Om de andere week selecteert de redactie van A+ één project en zet het in de kijker! Graag stellen we vandaag De Waterduivel aan u voor, een realisatie van HUB.

De Waterduivel is een verzamelgebouw voor de brandweer en de stadsdiensten van de stad Mechelen. Beide hebben zeer uitgesproken eigen noden, maar zullen in de toekomst faciliteiten delen. Het gebouw omvat stelplaatsen voor vrachtwagens, werkplaatsen, zoutloodsen, kantoor- & vergaderruimten, uitgebreide sanitaire voorzieningen en leefruimten voor de brandweer. Het gebouw kan beschouwd worden als een efficiënte machine, waarvan de vormgeving het resultaat is van de activiteiten die erin plaatsvinden. De programmadelen situeren zich rond een centraal gelegen oefenkoer, verscholen voor de buitenwereld. Alle delen van het gebouw hebben dezelfde architecturale vormentaal, uitgevoerd in hetzelfde materiaal en met eenzelfde detaillering, ongeacht het programma dat erin gehuisvest is. Het gebouw telt verschillende verdiepingen, om het fikse programma onder te brengen op de beperkte oppervlakte van de site. Dit resulteert in een stoere betonnen structuur, waarrond fijn gegalvaniseerd staal is getrokken. Het gebouw is een BEN-gebouw.

Naam van het bureau HUB
Naam van het project De Waterduivel
Programma Verzamelgebouw met brandweerkazerne en kantoren voor de stadsdienst van Mechelen
Jaar van oplevering 2020
Plaats Mechelen, België
Info www.hub.eu

A+ verneemt graag welke projecten u als architect recentelijk hebt opgeleverd! U kan ons op elk moment op de hoogte brengen van uw projecten aan de hand van de oplaadmodule op onze website. Wordt uw realisatie het volgende ‘Project in de kijker’?

Bron © HUB.

 

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.