Gepubliceerd op 02.06.2021

Om hetzelfde aantal klanten te behouden en hetzelfde aantal opdrachten uit te voeren, moeten we onze werkwijze aanpassen.

Elke architect die heeft moeten onderhandelen over de nieuwe eenrichtingssystemen op bouwplaatsen weet dat bezoeken aan de bouwplaats vaak veel langer duren dan ze voorheen deden. Dat maakt ze echter niet minder belangrijk. Door fysiek aanwezig te zijn bij een uitdaging op de bouwplaats en deze overleggen met de manager leidt vaak veel sneller tot een oplossing dan een reeks e-mails, fotobijlagen en telefoongesprekken.

Bezoeken aan de bouwplaats, gesprekken met de klant, vergaderingen met collega’s en alle andere interacties die nodig zijn om een opdracht uit te voeren zijn nu echter gecompliceerder en duren langer wegens de maatregelen omtrent social distancing. Dit betekent dat u minder tijd achter uw werkstation kunt doorbrengen om de constructies te ontwerpen die uw klanten willen bouwen.

Digitale transformatie is slecht een deel van het antwoord

Een van de manieren waarop architecten met deze uitdaging omgaan is het versnellen van hun digitale transformatie. Zo hebben veel bedrijven hun personeel de middelen gegeven die ze nodig hebben om op afstand te werken. In het VK zegt een vijfde van de architecten dat al hun personeel nu op afstand werkt en 60% zegt dat ten minste een aantal van hun werknemers vanuit huis werken.

Tegelijkertijd automatiseren architecten hun werkstromen om handmatig werk te reduceren of elimineren middels een voortdurend digitaal transformatieproces. Onder deze inspanningen valt het inzetten van technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) en robotgestuurde procesautomatisering (RPA). Deze automatiseren handmatig werk en passen de intelligentie van data-analyse toe op ontwerp en besluitvorming.

Digitale transformatie omvat ook innovaties zoals draagbare technologie, geolocatie en het gebruik van Internet of Things-apparaten (IoT) om data te verzamelen en de omstandigheden op de bouwplaats te monitoren.

Al deze innovaties kunnen werkprocessen versnellen en tijd besparen. Door het personeel te voorzien van digitale tools zodat ze op afstand kunnen werken maakt het makkelijker om op kantoor aan de social distancing-maatregelen te voldoen wanneer klanten langskomen. Deze op technologie gebaseerde maatregelen zijn op zichzelf echter niet genoeg.

Zodra alles dat gedigitaliseerd kan worden gedigitaliseerd is, nemen de resterende fysieke elementen van het werk in verhouding veel meer tijd in beslag. In het post-coronatijdperk zullen architecten voor twee grote uitdagingen staan: hoe kunnen deze fysieke processen sneller en efficiënter gemaakt worden en hoe kunnen ze veilig gemaakt worden met behoud van de sociale afstand.

Een groot onderdeel van de betreffende fysieke processen is printen.

Printen op groot formaat voor architectuur voor het post-coronatijdperk

Het printen van schema’s, weergaven van artistieke concepten en andere printopdrachten van groot formaat is een standaard onderdeel van de dag van elke architect. Het kan ook veel tijd in beslag nemen. Wat er nu nodig is, is een printer die naadloos geïntegreerd is in de werkstromen voor een digitaal gestroomlijnde werkwijze voor het post-coronatijdperk.

Om deze reden heeft HP onlangs de nieuwe HP DesignJet T200, T600 en Studio printerserie uitgebracht. Elk van deze nieuwe productseries is van begin tot eind op zo’n manier ontworpen dat er weinig aanrakingen nodig zijn voor de bediening en dat ze qua onderhoud het gemakkelijkst en meest efficiënt zijn van alle grootformaatprinters.

Aanpassingen om aan de behoeften van architecten te voldoen in de post-coronawereld omvatten:

  • Eenvoudige documentinstellingen: print meerdere bestanden van elk ondersteund formaat met één druk op de knop en zonder uitgebreide handmatige configuratie.
  • Slimme formaatregeling: met een A3-printlade en een geïntegreerde A3-werkstroom kunt u met deze nieuwe printers elk formaat van A4 tot A0 printen zonder tijdrovende handmatige configuratie.
  • Werk overal, wanneer u wilt: print vanaf elk verbonden apparaat, of u nu op kantoor, thuis, op de bouwplaats of onderweg bent, zodat uw afdrukken altijd gereed zijn voor gebruik.

Deze series omvatten ook wat van de meest compacte grootformaatprinters die ooit gemaakt zijn. De HP DesignJet T200 24-in serie printers zijn zelfs tot 18% kleiner dan concurrerende producten, waardoor ze tot de kleinste grootformaat plotterprinters ter wereld behoren. Hierdoor zijn ze perfect voor personeel dat op afstand werkt, omdat ze thuis geïnstalleerd kunnen worden waar er niet zoveel ruimte is als in de studio.

Al met al leveren deze functies echte flexibiliteit, waardoor uw collega’s en zelfs partners op afstand kunnen printen en hun documenten snel in handen kunnen krijgen met minimale configuratie en vrijwel geen fysiek contact met de printer. Dus ideaal voor het nieuwe kantoor met social distancing-maatregelen.

Wellicht nog belangrijker is het feit dat de eenvoudige instellingen en manier om printopdrachten in te dienen, in combinatie met de betrouwbaarheid van de printer, u helpt de fysieke taak van het printen op dezelfde manier te versnellen als u uw digitale processen heeft versneld.

Met deze nieuwe grootformaatprinters kunnen architecten en andere ontwerpgerichte professionals op een efficiënt en slimme manier inspelen op de vraag van de klant en de eisen van de markt,” zegt Filiz Akdede. “Dit maakt ze ook ideaal voor architecten die op zoek zijn naar slimmere werkwijzen in het post-coronatijdperk. Daarnaast zijn ze ook zeer kosteneffectief en milieuvriendelijk, waardoor u tot 95% op inktkosten kunt besparen voor routineonderhoud in vergelijking met de concurrentie en de emissies van grootformaatprinten met 7,3 ton per jaar kunt verlagen.

largeformat.hp.com

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.