Gepubliceerd op 30.11.2020

Benoît van Innis is een kunstenaar die bekend werd door zijn grafisch uitgepuurde, zeer direct getekende cartoons. Daarin duiken steeds dezelfde wat verweesde burgerlui op. Ze roken en drinken teveel, om hun verbijstering over de wereld om hen heen de baas te blijven. Van Innis is echter ook designer van behangpapier, tegels, en nog veel meer objecten, waarop een enkele keer tekeningen verschijnen, maar nog vaker abstracte motieven van grillige cirkels en strepen. Hij werkte vaak samen met architecten zoals HDSPV, Robbrecht & Daem of nog noA Architecten, met wie hij een atelier deelt.

Op 14 maart 2020 begon Van Innis aan een dagboek in tekeningen over zijn ervaring van de coronacrisis. Hij verstuurde die via Messenger naar vrienden en bekenden. Het werd een dagelijks ritueel die voor honderden mensen de lock-down net een beetje draaglijker maakte.

Gelukkig kregen de tekeningen nu een meer definitieve bestemming in een uitgave van Posture Editions. Twee prikkelende essays, van Javier Lopez en Ann Meskens, plaatsen daar rake kanttekeningen bij.

Benoît van Innis: Instant Light
Texts by Ann Meskens, Javier, Benoît van Innis
Posture Editions, 2020
128 pagina’s, 95 tekeningen, 30 x 21 cm, paperback, Nederlands/Frans/Engels/Spaans
ISBN: 9789491262364
€30,00

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.