Gepubliceerd op 07.12.2023

Met een eeuw geschiedenis in de bouwsector en vastgoedmarkt heeft de familie Gillion haar blijvende passie voor een sector die bekend staat om zijn veelzijdigheid bewaard.

«Bouwen is het gevoel hebben dat je door het plaatsen van je steen bijdraagt aan het vormgeven van de wereld»

Naar een citaat van Antoine de Saint Exupéry, die de essentie van de gedeelde geest van de familie als bouwers vastlegt.

Hoewel Gillion algemeen bekend staat om zijn algemene bouwactiviteiten, is het louter fysieke constructieaspect niet allesomvattend. Daarom heeft de familie haar nieuwste onderneming, Gillion Partners, de uitdagende missie toevertrouwd om de waardeketen die de belanghebbenden in elk vastgoedproject verenigt, concreet te vertalen.

Op basis van hun eerste pilot-ervaringen in het ondersteunen van particuliere eigenaren van onroerend goed als inkomstengenererende gebouwen, is het primaire doel van Gillion Partners om haar klanten gemoedsrust te bieden bij het beheer van hun vastgoedactiva. Haar focus ligt op de optimalisatie, successieplanning en het handhaven van een evenwichtige waardebalans. In tegenstelling tot haar concurrenten sluit Gillion Partners zich aan bij het idee dat vastgoedrendementen niet altijd neerkomen op de eenvoudige ROI-berekeningen die door financiers worden gepresenteerd.

Een eeuw ervaring heeft de familie in staat gesteld te beseffen dat de echte uitdagingen meer liggen in het vermogen om te anticiperen op marktveranderingen en de persoonlijke verwachtingen van eigenaren van onroerend goed. «Zelfevaluatie is nooit een gemakkelijke oefening, zeker niet binnen een familie», merkt prins Amaury de Merode, Voorzitter van de Raad van Bestuur, op. Wanneer men daartoe echter wordt gedwongen door onvoorziene omstandigheden die hadden kunnen worden voorzien, kan men de uitkomst alleen maar betreuren

Het hoofddoel van Gillion Partners N.V. is om haar cliënten in staat te stellen een volledig inzicht te verwerven in de risico’s die van invloed zijn op een goed beheer van hun vastgoedactiva. Om dit te bereiken, brengt Gillion Partners stakeholders samen in een waardeketen die de toegevoegde waarde van een vastgoedasset maximaliseert

In een steeds evoluerende en bijzonder onstabiele markt is deze echt multidisciplinaire aanpak een aanzienlijk voordeel, zoals bevestigd door Rodrigue Gillion, woordvoerder van de familiale aandeelhouders en de belangrijkste begunstigde van gedeelde expertise in de energie-efficiënte renovatie van een familiebedrijf. Wanneer een architect, technisch adviseur, ondernemer en bankier aan dezelfde tafel samenkomen, kunnen de resultaten verbazingwekkend efficiënt zijn.

En wat betreft de architect…

Architecten vormen een integraal onderdeel van de keten zodra ze nodig zijn voor de realisatie van een vastgoedproject. Naast deze duidelijke rol dient de architect de persoonlijke waarden van de familie Gillion te vertalen en materialiseren in zijn ontwerpen.

Als deze waarden gebaseerd zijn op duurzaam bouwen, moet de architect ze vertalen in een eenvoudige passieve kubus of een meer creatief ontworpen architectuur, rekening houdend met esthetiek en materialen. Alle andere beslissingen, zoals financiering, optimalisatie, huisvesting en algemene bouw, zullen volgen binnen een circulaire dynamiek georkestreerd door Gillion Partners, resulterend in een gedeelde visie waarin informatie naadloos stroomt.

Deze dynamiek weerspiegelt een waarde die het algemene bouwbedrijf Gillion al lang heeft omarmd, haar flexibiliteit en aanpassingsvermogen die binnen de sector bijzonder goed worden erkend.

Gillion

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.