Gepubliceerd op 25.01.2021

Oorspronkelijk omwille van onze aanwezigheid op INTERIEUR 2020 organiseerde VOLA voor de zevende keer een fotowedstrijd. Het opzet is om architecten en interieurarchitecten beelden te laten inzenden van hun realisaties waarin VOLA producten zijn toegepast. De jury selecteerde een foto van een ontwerp door Architecten Broekx-Schiepers als laureaat (fotograaf Stijn Bollaert). De tweede prijs wordt toegekend aan een foto van een ontwerp door Atelier 10.8 (fotograaf Thomas De Bruyne – Cafeïne).

De winnende foto van Architecten Broekx-Schiepers is een beeld van de realisatie van een apotheek. De jury looft de fantastische compositie, alsook de diepte en gelaagdheid van de foto. Ook door de eenvoud springt de foto eruit voor de jury, net als de low-tech materialisatie in combinatie met de unieke rode afwerking van de VOLA kraan. Architecten Broekx-Schiepers wint een trip naar Kopenhagen voor twee personen met een bezoek aan Room 606 in het Radisson Collection Royal Hotel.

De tweede prijs is voor een foto uit een nieuwbouwproject in Ardooie door Atelier 10.8. De warme uitstraling van de foto door de kleur van de natuursteen in combinatie met het natuurlijke messing kraanwerk en uitgebalanceerde verhoudingen van het beeld weten de jury bijzonder te charmeren.  Atelier 10.8 wint een volledig bestek ontworpen door Arne Jacobsen in 1957.

Voor deze editie van de fotowedstrijd stuurden meer dan 65 architecten , interieurarchitecten en ontwerpers meer dan 350 beelden in. De jury was samengesteld uit Sophie L. Lauwers – directeur exhibitions Bozar –, Hera Van Sande – artistiek leider archipel vzw –  en Kaat Celis – directeur AntwerpPhoto. Op onze website vindt u de selectie van de foto’s die de shortlist gekozen door de jury haalden.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.