Gepubliceerd op 07.03.2023

Met de Flux+ Flat lanceert Renson de eerste in een nieuwe reeks compacte, geconnecteerde en vraaggestuurde balansventilatietoestellen, geschikt voor zowel nieuwbouw als grondige renovaties. Daarmee trekt de ventilatie-specialist z’n expertise in C+-systemen (Healthbox 3.0) verder door in D-ventilatie met warmteterugwinning. Dat levert een performant totaalaanbod op dat uitblinkt in energiezuinigheid, installatiegemak, flexibiliteit en tijdbesparing.

Slimme, compacte en performante balansventilatie
De Renson Flux+ Flat is het enige balansventilatietoestel op de markt dat z’n ventilatieniveau naast vocht- en VOC-, ook afstemt op basis van centrale CO2-detectie. In combinatie met de warmteterugwinning (die een thermisch rendement oplevert tot 91%) en het lage vermogen levert dat een uiterst energiezuinig, stil en volautomatisch ventilatiesysteem op voor je klanten. Die krijgen via de Renson Ventilation app inzicht in de binnenluchtkwaliteit, kunnen het ventilatiesysteem naar wens bijsturen én krijgen melding wanneer filters aan vervanging toe zijn. Kwestie van hen volledig te ontzorgen.

Flux+ Flat levert je het laagste E-peil op in zijn klasse bij een restdruk van 200 Pa. Voor een nóg betere binnenluchtkwaliteit en nóg lager E-peil is die ook uitbreidbaar met Renson Sense ruimtesensoren. De unit is beschikbaar in uitvoeringen met een nominaal debiet van 275 m³/h of 225 m³/h, beiden verpakt in een behuizing van amper 118 x 74,5 x 30 cm die zelfs in de meest compacte (technische) ruimtes past, zowel tegen het plafond als de wand.

Installatiegemak voorop
Flux+ Flat werd ontworpen in functie van een snelle en vlotte installatie. En dat begint al bij de verpakking. Die is bedrukt met een boorsjabloon waarmee je tijd wint bij het positioneren van de unit en aftekenen van de boorgaten. Voor wandmontage (horizontaal of verticaal) gebruik je de meegeleverde beugels. Ook monteren tegen het plafond lukt voortaan perfect in je eentje dankzij de 2 extra meegeleverde beugels voor het Quick-Fix ophangsysteem én het feit dat de compacte unit amper 25 kg weegt. Die Quick-Fix montage is ook handig bij latere interventies voor service of onderhoud. Het ingebouwde plenum zorgt per aansluitpunt voor een dubbele mogelijkheid om aan- of afvoerleidingen zo efficiënt mogelijk te koppelen.

Bovendien vergemakkelijkt Renson de installatie en inregeling van de Flux+ Flat met dezelfde unieke digitale tools als de Healthbox 3.0. Zo kan je elk project op voorhand van achter je laptop aanmaken, aan een medewerker toewijzen en ‘preconfigureren’ met debieten en zones via het digitale My-Lio beheerplatform. Dat bespaart je alvast tijd op de werf. Daar begeleidt de Renson Ventilation Set-up app je stap voor stap door de installatie, inbedrijfstelling en inregeling van het ventilatiesysteem. Wat dat laatste betreft, helpt een unieke procedure je in sneltempo om de debieten van de Aeroo ventielen perfect in te regelen. De verdere opvolging van de werf verloopt opnieuw van achter je bureau via het My-Lio beheerplatform. Zo kan je heel eenvoudig het installatierapport digitaal opslaan en versturen. Gedaan met tijdrovend papierwerk, dus. Met een geconnecteerde Flux+ Flat ventilatie-unit zit je trouwens meteen goed voor de toekomst. Je klant kan de unit bedienen vanop afstand, de software wordt steeds automatisch geüpdatet en straks zal je je klanten ook kunnen ondersteunen met service van op afstand.

Het resultaat? Tot 50% besparing op de totale voorbereidings-, installatie- inregel- en opvolgtijd voor wie elk project op deze manier aanpakt.

www.renson.eu

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.