Gepubliceerd op 21.02.2023

Ontzorgen. Dat is waar Renson als zonweringsspecialist op focust met z’n nieuwe ‘Fixscreen Minimal totaalassortiment’. Geen ‘ad hoc’ oplossingen meer met kokers of andere extra stukken, maar montagegemak voorop dankzij onder andere nieuwe beugels en zijgeleiders in het gamma. Ondersteuning ook met combinatieoplossingen voor vliesgevels en minimalistische ramen, gebaseerd op goedgekeurde tekeningen die tot stand kwamen in samenwerking met high end merken als Vitrocsa, SkyFrame, PanoramaH en Reynaers.

Het maakt van Renson dé partner bij uitstek die met je meedenkt om windvaste doekzonwering efficiënt en snel gemonteerd te krijgen op eender welk type raam. Met het nieuwe Fixscreen Minimal gamma heeft het daarvoor al het nodige in huis. Van beugels tot een nieuw assortiment zijgeleiders voor minimalistische ramen. Welk type geleider je als installateur precies nodig hebt, kan je bovendien via enkele eenvoudige stappen bepalen aan de hand van de overzichtstabel in de nieuwe B2B brochure voor Fixscreen Minimal MS7 en online via de Renson professional portal.

Met de recentste toevoeging van de ‘Large Curtain Wall 50’ uitvoering aan het Fixscreen Minimal gamma, is nu zelfs windvaste doekzonwering beschikbaar voor vliesgevels tot 6 m hoog. Zowel voor standaard vliesgevels als voor de combinatieoplossing met de Reynaers ConceptWall 50 komt deze Fixscreen in aanmerking.

Het maakt van Renson de technische expert waar je naar op zoek bent om te voorkomen dat elke installatie je handenvol tijd kost voor een oplossing op maat om doekzonwering te ‘matchen’ met eender welk type raam. Technische tekeningen, bestekteksten en alle nodige accessoires maken hier definitief komaf mee en zorgen ervoor dat je je montages sneller kan afhandelen. Maar tegelijk ontzorgt Renson zo eveneens de hele bouwkolom. Want ook als architect kan je de combinatietekeningen gewoon overnemen, zonder puzzel- of denkwerk en met zekerheid van slagen.

Corneel Schepens (architectenbureau Schepens): “Dankzij dit nieuwe type vliesgevel doekzonwering konden we toch kiezen voor slanke gordijngevelprofielen. Dat zowel zijgeleiders als doekkasten van de zonwering volledig weggewerkt zijn in de gevel, komt de detaillering alleen maar mee ten goede.”

Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 x Reynaers Aluminium ConceptWall 50
De ultieme productcombinatie van gordijngevels en doekzonwering

Oververhitting vermijden – zeker bij grote glasoppervlakken van vliesgevels – was de trigger voor Renson om samen met Reynaers Aluminium op zoek te gaan naar de ultieme productcombinatie van gordijngevels en doekzonwering. De 2 Belgische ondernemingen bundelen daarvoor de krachten met de Reynaers Aluminium ConceptWall 50 en de Fixscreen Minimal Curtain Wall 50. Het resultaat is een doorgedreven geteste Belgische totaaloplossing die alle partijen in het bouwproces ontzorgt.

De combinatie van beide innovaties vormt een esthetische totaaloplossing voor vliesgevels die eenvoudig te installeren is, zonder oog voor detail te verliezen. Door zowel de vliesgevel- als de doekzonweringsprofielen qua detaillering perfect op elkaar af te stemmen sluiten ze naadloos aan. De afwerking gebeurt eenvoudigweg met het gewenste afdekprofiel van de Reynaers ConceptWall 50. Deze gezamenlijke ontwikkeling beperkt het totaal aantal profielen voor de combinatie vliesgevel en doekzonwering tot slechts 3 stuks in plaats van 5: het afdekprofiel en de basis klemlijst van Reynaers Aluminium en de koppelzijgeleider van Renson. Op het vlak van windbestendigheid blijft ook in deze combinatie de windgarantie tot 130 km/u van de Fixscreen Minimal behouden. Bovendien is deze totaaloplossing snel en gemakkelijk te installeren. Met amper 3 profielen is er niet alleen minder schroefwerk, maar hoef je als installateur niet langer zelf op zoek te gaan naar een specifieke, passende oplossing per project.

Bezoek Renson op Batibouw of op BAU München.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.