Gepubliceerd op 03.05.2021

Buitendoekzonwering is de meest efficiënte oplossing om in huis ook op warme dagen het hoofd koel te kunnen houden. Dat die windvast in zijgeleiders op en neer gaat, zorgt voor een duurzame en kwalitatieve investering. En ja, met de nieuwe Fixscreen Minimal van Renson is die zelfs met minimalistische ramen perfect combineerbaar.

Nu Renson met de Fixscreen Minimal voor het hoogst haalbare gaat op het vlak van design en gedetailleerde afwerking, is van doekzonwering ingebouwd in de gevel namelijk amper nog iets te zien. Zonder zichtbare schroeven en met alle onderdelen in dezelfde kleur gaat die zelfs in combinatie met de slankste raamprofielen helemaal in het geheel op. Kies je voor comfort, maar wil je niet inboeten op binnenvallend daglicht met doekkasten en zijgeleiders die voor het glas van superslanke raamprofielen uitkomen? Dan is dit voor jou de ideale oplossing. Met zijn unieke vrijstaande koppelzijgeleider, kan Fixscreen Minimal bovendien breedtes tot 12 m aan.

Te warm in huis? Helaas is het een herkenbaar fenomeen de laatste jaren. We hebben allemaal graag veel daglicht binnen en dus kiezen we voor grote ramen, liefst met zo smal mogelijke raamprofielen. Maar wie de zon dan vrij spel laat, krijgt in een goed geïsoleerd en luchtdicht huis onvermijdelijk te maken met oververhitting tijdens één van de steeds talrijkere warme dagen per jaar of bij de eerstvolgende hittegolf. En dus is de Fixscreen minimal het ideale compromis tussen comfort en design. Dit nieuwe type doekzonwering houdt de zon tegen nog voor die het glas kan bereiken, dankt z’n windbestendigheid tot maar liefst 130 km/u aan de ritstechnologie waarmee het doek in de zijgeleiders loopt, en is tegelijk zo minimalistisch ontworpen dat die amper opvalt wanneer die mee met het raam in de gevel ingewerkt is. Hoe? Dankzij een compactere doekkast, een kleinere onderlat waarin de lasnaad van het doek onzichtbaar weggewerkt zit, smallere zijgeleiders, en een perfecte aansluiting op de aflopende raamdorpel. Naast de 5 jaar productgarantie, blijft de 7 jaar garantie op de Fixscreen-technologie als vanouds ook op de Fixscreen Minimal van tel. Bovendien werd die nu ook uitgebreid met 7 jaar garantie op de Detecto Renson ‘safety first’ motor.

www.renson.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.