Gepubliceerd op 18.11.2022

Vorige maand verzamelden meer dan 200 specialisten uit de bouw- en prefabsector voor de uitreiking van de FEBE Elements Awards. FEBE, de Federatie van de Betonindustrie, koos het prachtige gebouw van BNP Parisbas Fortis op de Brusselse Warandeberg als decor voor deze jubileum-editie. De jury beoordeelde 71 projecten verdeeld over 5 categorieën:

  • Precast in Buildings – Gebouwen gekenmerkt door het gebruik van prefab beton
  • Precast in Structures – Bovengrondse constructies. Het kan gaan over allerlei soorten bouwwerken of gebouwen waarvan de conceptuele en functionele aspecten dominerend zijn.
  • Precast in Landscape – Prefab betoninstallaties voor de (openbare) ruimte
  • Precast in Infrastructure – Ondergrondse constructies met prefab beton
  • Outstanding Precast Service to Society – Uitstekende dienstverlening aan de samenleving

Deze editie van de FEBE Elements Awards toont eens te meer aan dat de prefab betonindustrie in staat is de hedendaagse uitdagingen aan te gaan“, verklaart Vincent Kerkstoel, voorzitter van FEBE. Hij gaat verder: “De FEBE Elements Awards belichten al 10 jaar de evolutie die de bouwsector ondergaat. Sinds 2012 werden 595 projecten ingediend en beoordeeld door onze jury. Elk project getuigt van de wijze waarop prefab beton de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, techniek, esthetiek en/of levertijd aangaat. Ik moedig alle projectontwikkelaars aan om voor hun projecten steeds de optie ‘prefab beton’ te overwegen en zelf de onmiskenbare voordelen te ervaren”.

Nominaties en winnaars 

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.