Gepubliceerd op 30.11.2020 | Foto's: Existenzminima

Existenzminima dient als een uitzendplatform voor ruimtelijke uitvindingen gemaakt door de Belgische architecten Louise de Froidmont en Dimitri Stassin om in de hedendaagse ruimte te wonen. Existenzminimum n°1 werd geboren in de vage en onzekere context van de Covid-19-pandemie en werd aangewakkerd door reflecties over de ongelijke verdeling van ruimtevoorraden, voornamelijk veroorzaakt door grondbezit. De architecten wilden een vraag stellen: wat als werken in de wereld van Morgen niet langer betekent dat je een vaste werkplek moet bezetten op een mechanisch geventileerd kantoorplatform in een megalopolis? En wat als, in de wereld van morgen, het buitenleven de ruimte zou worden, toegankelijk voor iedereen, van een menselijk bestaan ​​bevrijd van de dualiteit tussen werk en vakantie? De voorstelling bestond erin de 4,35 m2 van een Volkswagen T5-bedrijfswagen om te vormen tot een kantoor, slaapkamer, eetkamer, keuken, woonkamer en nomadische badkamer voor twee personen door nauwkeurig de minimale dimensioneringsschaal te verkennen.

Dit 100% open-access project, gemaakt en ontworpen door zijn inwoners, heeft tot doel de ambitie van deze ‘artistieke performance of living’ te verhogen tot die van een Gesamtkunstwerk **.

Architect Existenzminima
Website existenzminima.be
Officiële projectnaam Existenzminimum n°1
Plaats Brussel, België
Programma Micro-huisvesting/kantoor
Procedure directe opdracht
Opdrachtgever Existenzminima
Oplevering 05/20
Totale vloeroppervlakte 4.35m²
Budget 9088€

Bron : © Existenzminima

A+ verneemt graag welke projecten u als architect recentelijk hebt opgeleverd! U kan ons op elk moment op de hoogte brengen van uw projecten aan de hand van de oplaadmodule op onze websiteWordt uw realisatie het volgende ‘Project in de kijker’?

 

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.