Gepubliceerd op 07.10.2021

Het unieke karakter van de EQUITONE [lunara] wordt onderstreept door een willekeurig ogende, niet repetitieve oppervlaktestructuur. Dankzij het speciale productieproces is geen enkel paneel identiek – elke gevel is uniek. Zoals alle materiaalinnovaties van EQUITONE werd ook dit nieuwe vezelcementpaneel op maat gemaakt in samenwerking met een internationaal team van architecten. Vanaf 21/09/2021 zal de EQUITONE [lunara] wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Hetzelfde DNA, maar dan anders
Een speciaal ontwikkeld productieproces zorgt voor de buitengewone look & feel, waardoor de originaliteit van het vezelcementmateriaal wordt benadrukt en de EQUITONE [lunara] een uniek karakter krijgt binnen de EQUITONE-familie. De in de massa gekleurde gevelpanelen worden gekenmerkt door oppervlakken en randen in identieke kleuren, waardoor een consistent en onmiskenbaar esthetisch geheel ontstaat. Ze zijn verkrijgbaar in het grijs en het beige en in een maximaal formaat van 1.220 x 3.050 mm met een dikte van 10 mm.

De EQUITONE [lunara] gevelpanelen zijn gemaakt van vezelcement, dat onder stoomdruk verhard is. De onbrandbare panelen (volgens EN 13501-1:2018) bestaan hoofdzakelijk uit lucht, water, cement, cellulose en vezels. Zo garanderen ze een vorstbestendig, waterdicht en rotbestendig oppervlak. Ze zijn geschikt voor geventileerde gevels op alle gebouwtypes en -hoogtes en kunnen eenvoudig en gemakkelijk worden gemonteerd op houten of metalen onderconstructies met behulp van geteste bevestigingssystemen.

EQUITONE – door en voor architecten
Onder de merknaam EQUITONE brengt Etex grootformaat gevelpanelen voor gesofisticeerde architectuur op de markt. Vanaf de productontwikkelingsfase hecht het bedrijf veel waarde aan de expertise van vooraanstaande architecten. Etex is een toonaangevende fabrikant van vezelcement dak- en gevelbekleding. Het bedrijf behoort tot de wereldwijd actieve Etex Group

www.equitone.com

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.