Gepubliceerd op 08.04.2024

Het verhaal van Geberit begon in 1874 als eenmanszaak in het historische centrum van de Zwitserse stad Rapperswil. 30 jaar later ontwikkelde de stichter van het bedrijf, Albert Gebert, een met lood beklede houten reservoir. Daarna ging het succesverhaal verder met de uitvinding van de eerste kunststof opbouwspoelreservoir in 1952 en het inbouwspoelreservoir in 1964. Vandaag heeft de onderneming, met hoofdkantoor in Rapperswil-Jona, wereldwijd meer dan 10.000 mensen in dienst en telt ze 26 productievestigingen.

In 2024 kan de Geberit Groep terugblikken op 150 jaar bedrijfsgeschiedenis. Al sinds zijn oprichting in 1874 in Rapperswil aan het meer van Zürich in Zwitserland, is het bedrijf een pionier in de sanitaire sector. “Onze complete systeemoplossingen bli/ven de norm bepalen, toen, nu en in de toekomst“, zegt Christian Buhl, CEO van Geberit.

“150 years of tomorrow” – 150 jaar kwaliteit, innovatie en partnerschap

Installateurs, groothandelaren, gebouweigenaren en eindklanten vertrouwen al 150 jaar op de innovatieve sterkte van het bedrijf. “Goede dingen nog beter maken, is al vanaf dag één ons motto. Daarbi/ stellen we alti/d onze klanten centraal,” aldus Christian Buhl.

Een voorbeeld van deze innovatieve kracht in actie is het Geberit inbouwspoelreservoir, dat in 1964 op de markt werd gebracht. Vandaag geven de Geberit inbouwspoelreservoirs en de blauwe Geberit Duofix installatie-elementen de toon aan in de sanitaire sector.

Stabiel Geberit DNA

De waarden en doelen van Geberit zijn de afgelopen 150 jaar grotendeels onveranderd gebleven: een nuchtere kijk, kwaliteitsbewustzijn en het streven naar uitmuntendheid kenmerken ook vandaag nog steeds de bedrijfscultuur. Het bescheiden familiebedrijf van weleer is nu uitgegroeid tot de Europese marktleider voor sanitaire producten. Vandaag stelt de wereldwijd actieve Geberit Groep meer dan 10.000 mensen tewerk en telt ze 26 productievestigingen, waarvan vier overzee.

Feeststemming

Geberit viert zijn verjaardag samen met zijn medewerkers, klanten en partners. Het hele jaar door worden er tal van evenementen en vieringen georganiseerd. Geberit haalt herinneringen op aan de afgelopen 150 jaar met een jubileumwebsite:

Geberit 150 – 150 Years Of Tomorrow.

www.geberit.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.