Gepubliceerd op 20.02.2023

In het kader van 60 jaar Orde van Architecten organiseert de Vlaamse Raad in 2023 een reeks van vijf publieke debatten, gemodereerd door Goedele Wachters. Telkens wordt een gevoelig thema aangepakt, samen met ervaringsdeskundigen en met het oog op een ingrijpende modernisering. Elk thema wordt ingeleid door een vakexpert.

Komende evenementen:

Telkens van 19 tot 22 uur. Architect@Work van 17.30 tot 19.30 uur.

Donderdag 30 maart 2023 | Hogeschool PXL, Hasselt
Internship improved – Nieuwe paden voor een volwassen stageproces

In dit tweede deel van onze vijfdelige debatreeks nemen we de handschoen op voor een inclusievere benadering van de architectenstage. Dit doen we samen met een panel van experten. We bekijken de mogelijkheden van een stapsgewijze hervorming van de stage met verzelfstandiging, verbreding en verspreiding als uitgangspunt. Hoe kan permanente vorming worden vervat tijdens de masteropleiding, de stage en de professionele uitoefening van het beroep van architect? Waar liggen de leemten tussen het onderwijs en de praktijk? En hoe kunnen we deze opvullen?

Schrijf u hier in

Donderdag 11 mei 2023 | Architect@Work, Kortrijk
Young wolves’ view – Jonge architecten, hun ambities en verwachtingen

Wat verwachten jonge bureaus van de omkadering van hun beroep en van de discipline architectuur? Waar liggen de belangrijkste noden en uitdagingen?

Donderdag 21 september 2023 | De Warande, Brussel
Provincialism <=> Globalisation – Naar een betere Orde van Architecten

Het thema van het vierde luik van de reeks behandelt het vraagstuk rond de noodzaak van nabijheid. We gaan ook dieper in op de werking van de Orde: hoe efficiënt en transparant is ze.

Donderdag 9 november 2023 | Gent
Architecture, (as) a mindset – Architect worden. Architect zijn. Architect blijven

Een Europese studie wees uit dat 40% van de afgestudeerde architecten deels of helemaal werkzaam zijn buiten het klassieke veld van de architect-ontwerper-bouwer. Is er een verschil tussen architect-zijn en zich architect-voelen?

Doelgroep: architecten, ontwikkelaars, overheden, beleidsmedewerkers, aannemers, juristen, onderwijsinstellingen, architectuurstudenten.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.