Gepubliceerd op 16.05.2023

Deze week gaat het team van A+ Architecture in Belgium naar Venetië voor de Architectuurbiënnale, die loopt van 26 mei tot 27 november 2023. Voor deze 18e editie wordt de Arsenale omgetoverd tot een “laboratorium van de toekomst”, het thema aangekondigd door de voorzitter van de Biënnale van Venetië, Roberto Cicutto, en de curator van de internationale architectuurtentoonstelling, Lesley Lokko.

In de paviljoenen van de Giardini komen de nationale tentoonstellingen van de verschillende aanwezige landen. Het bureau Bento stelt in het Belgische paviljoen het project IN VIVO voor, waarin bouwalternatieven op basis van organische materialen getoond worden in het kader van een innovatieve en milieuvriendelijke aanpak in het bouwen.

Hier zijn enkele evenementen die u niet mag missen tijdens de biënnale:

De tentoonstelling Towards a regenerative approach to architecture, georganiseerd door het Institut Culturel d’Architecture Wallonie-Bruxelles van 18 mei tot 18 juni 2023.

De bookvoorstelling van de nieuwe editie van het Architectuurboek Vlaanderen, georganiseerd door het Vlaams Architectuurinstituut op 19 mei 2023.

(Re)thinking resources, een bijeenkomst georganiseerd door het Institut Culturel d’Architecture Wallonie-Bruxelles op 20 mei 2023, met de curatoren van de Belgische, Canadese, Franse en Luxemburgse paviljoenen.

En nog veel meer. Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de biënnale!

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.