Gepubliceerd op 18.06.2021

Is uw werkwijze net zo duurzaam als uw principes?

Architectuur, bouw en techniek behoren tot de meest milieubewuste sectoren. Komen de principes van mensen die hier werkzaam zijn overeen met de eigen werkwijzen? Nu wel.  

De beste manier om de toekomst te voorspellen is om deze te ontwerpen,” zei de baanbrekende Amerikaanse architect Buckminster Fuller. De architecten, productontwerpers en ingenieurs van vandaag lijken zijn raad op te volgen; de toekomst die ze ontwerpen is een duurzame toekomst. 

Uit een recent onderzoek bleek dat tussen de 80 en 90% van de architecten zeiden dat duurzaamheid een belangrijke rol speelde bij hun werk. Tegen 2021 zullen de helft van alle architecten meer aan duurzame dan aan niet duurzame projecten werken.  

Dit zou niemand die met ontwerpprofessionals heeft gewerkt moeten verbazen. Architecten, ingenieurs en ontwerpers zijn over het algemeen zeer betrokken bij het promoten van duurzaamheid en betrekken het in hun werk.  

Maar hoe zit het met het integreren van duurzaamheid in hun dagelijkse werkzaamheden? Dit is vaak lastiger. Elk ontwerpgericht beroep vereist geavanceerde IT-apparatuur zoals servers en workstations. Tenzij deze allemaal uit de laatste en meest duurzame modellen bestaan, kan dat hogere energierekeningen opleveren.  

Reizen naar en van bouwplaatsen (vaak internationaal) vergroot de CO₂-footprint van het bedrijf. Het creëren van concepten, schaalmodellen, afdrukken van schetsen en andere vormen van conceptueel werk kunnen veel arbeid en verbruiksmiddelen vereisen.  

Dus wat kunnen ontwerpprofessionals doen om hun bedrijven duurzamer te maken?  

Het antwoord is: steeds meer.  

Nu is de tijd voor verandering 

Tijdens de eerste twee maanden van de COVID-19-pandemie, ervaarde één app voor videoconferenties een toename in gebruik van 574%. Gedurende de laatste paar maanden zijn bedrijven in elke sector, inclusief ontwerpers, architecten, civiele ingenieurs en andere ontwerpingenieurs, eraan gewend geraakt om alles via een videocall te doen, van interne vergaderingen tot zakelijke pitches.  

Deze groei van videoconferenties heeft mogelijk een grote impact op het verlagen van bedrijfsgerelateerde CO₂-emissies. Volgens het videoconferentieplatform Zoom produceert de gemiddelde zakenreis 168 keer zoveel CO₂-emissies als het uitvoeren van dezelfde vergadering via een videoconferentie.  

Een andere manier om uw studio of werkwijze duurzamer te maken is door naar processen, zoals printen, te kijken die energie en een bepaalde vorm van grondstoffen verbruiken, zoals inkt of toner. Als er een manier te vinden valt die dezelfde kwaliteit produceert maar minder energie en grondstoffen verbruikt, kan dat een aanzienlijke impact hebben op de duurzaamheid van uw bedrijf.  

Nieuwe energiezuinige printers 

Om aan deze vraag naar een nieuwe generatie van milieuvriendelijkere grootformaatprinters van creatieve professionals te voldoen, heeft HP de nieuwe HP DesignJet T200, T600 en Studio printerserie uitgebracht. Deze drie productseries worden gemaakt met een hoog gehalte gerecycled plastic en zijn ontworpen om gedurende hun volledige levensduur duurzamer te zijn dan andere vergelijkbare producten. 

De manieren waarop de nieuwe grootformaatprinters duurzamer zijn dan de concurrentie zijn onder andere: 

  • ze bestaan voor tot 30% uit gerecycled plastic 
  • ze stoten tot 7,3 ton minder CO₂ per jaar uit dan vergelijkbare grootformaatprinters 
  • ze verbruiken tot 95% minder inkt voor routineonderhoud dan vergelijkbare grootformaatprinters 

Deze printers zijn ook ENERGY STAR®-gecertificeerd door de US Environmental Protection Agency; een erkenning van hun bijdrage aan het leveren van functies en prestaties die klanten helpen energiezuiniger te worden.  

Dankzij functies zoals automatisch printen op meerdere formaten met één druk op de knop en gemakkelijk printopdrachten indienen, helpt de nieuwe HP DesignJet printerserie u ook het aantal afdrukken dat nodig is om het resultaat precies goed te krijgen te verminderen. Dit vermindert de tijd die er besteed moet worden aan printen en probleemoplossen en bespaart inkt en papier.  

Daarnaast werkt de HP DesignJet printerserie met gratis, handige HP inktcartridges die gerecycled kunnen worden via het HP Planet Partners-programma, wat blijk geeft van HP’s inzet op het gebied van duurzame inktinnovatie. De printers gebruiken ook HP Bright Office Inks en werken met FSC®-gecertificeerd papier, wat ideaal is voor het printen van technische documenten, omdat ze heldere kleuren en afbeeldingen van hoge kwaliteit produceren op gewoon papier. 

Op deze manier helpen deze printers ontwerpprofessionals hun energieverbruik te minimaliseren, hun CO₂-footprint te verkleinen en de hoeveelheid verbruiksartikelen die ze verbruiken, zoals inkt, te verminderen. Dit alles maakt uw bedrijf duurzamer en bespaart u geld.  

“De nieuwe HP DesignJet grootformaatprinters zijn ontworpen met creatieve professionals en duurzaamheid in gedachten” zegt Filiz Akdede. “En omdat u overal vanaf elk verbonden apparaat kan printen met minimale configuratie en probleemoplossing, zijn ze ook perfect voor kantoren met social distancing-maatregelen in het post-coronatijdperk, doordat mensen minder geneigd zullen zijn om samen te komen bij printers en ze zowel vanaf de bouwplaats en onderweg kunnen printen.” 

www.largeformat.hp.com

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.