Gepubliceerd op 10.09.2019

De tentoonstelling Dierendonckblancke Praxis werd geselecteerd uit meer dan 740 internationale voorstellen om deel uit te maken van de tentoonstelling Architectures of the Everyday in het kader van de prestigieuze XIIe Internationale Architectuur Biënnale van São Paulo. De expo loopt tussen 13 september en 8 december in het CCSP in São Paulo en de opening vindt plaats van 10 tot 13 september.

De Biënnale zal een gereduceerde en aangepaste versie van de coproductie tussen BOZAR en A+ Architecture in Belgium presenteren, die van 4 april tot 23 juni 2019 plaats vond in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

In São Paulo zal Dierendonckblancke de projecten 12 Kameren (een privéwoning), Riemst (een basisschool), OC Kasterlee (een buurthuis) en Het GielBos (een zorginstelling voor mensen met een beperking) presenteren. Vier kortfilms onder regie van Filip Dujardin zullen de lopende projecten tonen.

Deze realisaties tonen niet alleen de alledaagse ruimtes en hun gebruik, maar ook de dagdagelijkse productie van architectuur via de modus operandi van het kantoor Dierendonckblancke in Gent.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.