Gepubliceerd op 11.06.2020

Het Vlaams Architectuurinstituut (VAi), het Brussels centrum voor architectuur en landschap (CIVA) en het Institut Culturel d’Architecture Wallonie-Bruxelles (ICA) lanceren een oproep naar ruimtelijke ontwerpers, actoren en denkers om in het licht van de huidige crisis antwoord te bieden op de ruimtelijke uitdagingen van morgen.

Meer dan ooit is het moment aangebroken om onze gebouwde omgeving te herdenken, om ze aan te passen aan een manier van leven die de afgelopen tijd duchtig door elkaar is geschud. Deze crisis nodigt ons uit om een mentale afstand te nemen. We krijgen de kans om stil te staan bij de essentie. Wat behouden we en wat voegen we toe? Met de blik op de situatie van vandaag maar ook op die van morgen. Het is een uitgelezen moment om te dromen over duurzame oplossingen. Om aspiraties de vrije loop te laten. En ruimte te claimen, in elke mogelijke zin van het woord.

De drie culturele architectuurinstellingen voorzien een tekentafel om een voorontwerp te schetsen van een nieuwe (on)gebouwde omgeving.

Wat zijn de bouwstenen voor de nieuwe manier van samenleven die jij ambieert? Welke vorm nemen ze aan? Deel ze met ons. Giet ze in een tekst, beeld, tekening, foto, collage, video of manifest. Alles kan. Zolang het maar uiting geeft aan jouw utopie of, wie weet, aan de realiteit van morgen

Praktisch
DEADLINE:
 30.06.2020
CONTACT:
 my@desiredspaces.be


MORE INFO : 
www.desiredspaces.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.