Gepubliceerd op 26.03.2019

De tentoonstelling ‘Across – 8 offices, 8 projects, 8 objects’, die in 2018 plaatsvond in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel, reist dit jaar naar Insel Hombroich en Luik.

Voor deze tentoonstelling stelden acht jonge Vlaamse, Brusselse en Waalse bureaus een project voor. Een project als pars pro toto, dat de werkwijze van het bureau, het discours en de positie binnen de hedendaagse architectuurproductie belichaamt. Deze tentoonstelling werd georganiseerd naar aanleiding van de Across-lezingenreeks, geproduceerd door A+ Architecture in Belgium, in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) en de architectuurfaculteit van ULiège. De lezingenreeks vond afwisselend plaats in Antwerpen en Luik. De jonge bureaus vertelden over hun opdrachten en de huidige context waarin ze werken.

In het kader van de Vlaamse Week in Noordrijn-Westfalen reist de tentoonstelling eerst naar Insel Hombroich in Duitsland (van 16 tot 24 maart). De tentoonstelling keert dan terug naar België, en zal in Luik doorgaan in de centrale hal van de architectuurfaculteit van de ULiège (van 25 april tot 29 mei).

Across – 8 offices, 8 objects, 8 projects
Van 16 t.e.m 24 maart 2019 in Insel Hombroich (Minkel 2, 41472 Neuss, Duitsland)
Van 25 april t.e.m 29 mei 2019 in Luik (Boulevard de la Constitution, 41, 4020 Luik)

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.