Gepubliceerd op 13.09.2023 | Foto's: Hélène Many

Bozar nodigt je uit voor een speciaal evenement op 14 september 2023 om de kwestie van de toegankelijkheid van de openbare ruimte in Brussel te onderzoeken. In een context waarin de toegang tot de stedelijke ruimte steeds beperkter wordt, opent dit initiatief een essentiële discussie over het concept van een echt openbare openbare ruimte.

De dag begint om 12.00 uur en duurt tot 18.00 uur en biedt gratis toegang tot het weelderige dakterras van Bozar, een zeldzame kans voor Brusselaars om van deze openluchtruimte te genieten.

Maar daar eindigt de dag niet. Om 18.30 uur vindt een boeiend debat plaats onder de titel “Hoe publiek is de publieke ruimte in Brussel?

Onder de sprekers bevindt zich Pascal Gielen, schrijver en professor cultuursociologie aan de Universiteit Antwerpen, die zijn licht zal laten schijnen op de commons en burgeractie. Paul Steinbrück, architect en activist achter het collectief Pool is Cool, zal zijn visie delen over stedelijke transformatie en toegang tot openbare zwemplekken. Bie Vancraeynest, coördinator van de vzw Toestand, zal spreken over de revitalisering van leegstaande gebouwen als tijdelijke sociaal-culturele centra. Tot slot zal Yannick Roels, directeur van Cultureghem, het hebben over het creëren van banden tussen de inwoners van Brussel door middel van creatieve en solidaire projecten.

Na het debat, om 20.30 uur, mag u de vertoning van de film “All lights on Brussels” niet missen, die een nieuw licht op de stad werpt.

Het evenement is toegankelijk voor iedereen en vooraf inschrijven is niet nodig.
Meer info

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.