Gepubliceerd op 13.09.2023 | Foto's: Christophe Vandercam

Charleroi, ooit een industriële stad, wordt geconfronteerd met dringende mondiale uitdagingen zoals het verkleinen van haar ecologische voetafdruk en de aanpassing aan de klimaatverandering en begint aan een ingrijpende stedelijke transformatie.

Een stad in transformatie

Charleroi staat op het kruispunt van een aantal uitdagingen, gaande van het revitaliseren van haar stadscentrum tot het diversifiëren van haar economie, het beheren van de hulpbronnen uit haar industriële verleden, het verbeteren van de levenskwaliteit en het heropbouwen van haar imago. Geconfronteerd met deze complexe realiteit heeft de stad besloten om te beginnen aan een gedurfde transformatie van haar stedelijke identiteit.

De “ICI MÊME” conferentie

De conferentie “ICI MÊME” op 5 oktober 2023 brengt deskundigen en denkers over de stad samen om stedelijke oplossingen te verkennen, waaronder :

Paul Magnette, burgemeester van Charleroi, een fervent voorstander van duurzame stadsplanning.
Bas Smets, een internationale figuur in landschapsarchitectuur, die zich richt op de verbinding tussen natuur en stad.
Jan de Vylder, gerenommeerd architect gespecialiseerd in innovatieve projecten.
Georgios Maïllis, Bouwmeester van Charleroi, een belangrijke speler in de stedelijke vernieuwing van de stad, die gastheer zal zijn van de conferentie.

Dit evenement, dat plaatsvindt in het Paleis voor Schone Kunsten in Charleroi, illustreert de vastberadenheid van Charleroi om een duurzame en veerkrachtige toekomst vorm te geven en tegelijkertijd de uitdagingen van onze tijd aan te gaan.

Meer informatie
Tickets

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.