Gepubliceerd op 31.10.2023 | Foto's: Séverin Malaud

Op dinsdag 12 december 2023 vindt de uitreiking van de Brussels Architecture Prize plaats in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Deze prijs zet opnieuw de Brusselse architectuur en haar architecten in de verf. Zij maken de stad en ontwikkelen innovatieve projecten die een bron van inspiratie zijn tot ver buiten de grenzen van het Gewest. De prijs bekroont één winnaar per categorie. Naast de vier prijscategorieën – Public Space, Extra Muros, Small Intervention en Major Intervention – worden er ook twee eretitels uitgereikt, de Lifetime Achievement Award en de Young Promising Architect Award. Op deze avond wordt ook de winnaar van de publieksprijs, de People’s Choice Award bekendgemaakt.

Op de prijsuitreiking zullen ook leden van de internationale jury aanwezig zijn. Meriem Chabani, Job Floris, Kaye Geipel, Dorte Mandrup en Eva Prats overhandigen de prijzen en geven inzicht in hun keuzes. Elke toeschouwer ontvangt een exemplaar van de speciale editie A+305 Brussels Architecture Prize 2023.

De Brussels Architecture Prize is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat wordt uitgevoerd door Urban in co-productie met A+ Architecture in Belgium. Deze tweejaarlijkse prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2021, in partnerschip met het CIVA en Bozar.

Tickets [sold out]

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.