Gepubliceerd op 18.05.2022

Om de twee jaar bekroont de Brick Award projecten uit de hele wereld die opvallen door hun innovatief ontwerp en architectonisch concept, het vakkundige en originele gebruik van baksteen en een hoge kwaliteit op het vlak van esthetiek, vorm en ontwerp. De winnaars van dit jaar worden bekendgemaakt tijdens de officiële ceremonie van de Brick Award 22 op 9 juni 2022.

De 10de Brick Award heeft het hoogste aantal inzendingen in zijn geschiedenis. De selectie voor de 50 genomineerde projecten in de vijf categorieën vond in de zomer plaats. Bij de Brick Award zijn er vijf categorieën voorzien, waarbinnen telkens een categorieprijs wordt toegekend. Daarnaast is er ook nog één algemene winnaar. De winnende projecten in de vijf categorieën “Zich thuis voelen”, “Samen leven”, “Publieke ruimtes delen”, “Samen werken” en “Bouwen ‘outside the box’” en de algemene winnaar van de Award worden bekendgemaakt op de officiële Brick Award-ceremonie in Wenen, in juni 2022. Alle 50 genomineerden zijn nu al te vinden op de website van de Brick Award. In België werden zeven projecten genomineerd:

  • Sergison Bates architecten, huisvesting, Antwerpen
  • OYO Architecten, Huis DEDE
  • TRANS – V+, Leietheater, Deinze
  • VERS.A, sociale huisvesting, Brussel
  • a2o architecten, Huisvesting, Hasselt
  • Dehullu Architecten, sociale huisvesting, Zwevegem
  • B-architecten – Bevk Perović Arhitekti, Erasmus Hogeschool, Brussel

De jury werd gevormd door vijf internationaal bekende architecten: Ingrid van der Heijden/Nederland, architect en oprichter van Civic Architects , Jesper Gottlieb/Denemarken, architect en oprichter van Gottfried Paludan Architects, Tina Gregorič/Slovenië, architect en oprichter van Dekleva Gregorič Architects, Wilfried Kuehn/Duitsland, architect en oprichter van Kuehn Malvezzi, Brigitte Shim/Canada, architect en oprichter van Shim-Sutcliffe Architects in Toronto.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.