Gepubliceerd op 10.05.2023 | Foto's: BULO

Toen Nathalie Van Reeth in 2019 een meer verwelkomende kantooromgeving wilde creëren, was dat een relatief nieuw gegeven. Nu, na enkele jaren thuiswerken, voelen veel werkgevers de behoefte om een ruimte te creëren die gastvrj is, de grenzen tussen thuis en kantoor doet vervagen en zich aanpast aan de natuurljke workflow van mensen. Met deze reeks criteria werkte Nathalie samen met Bulo om een set tafels te ontwerpen die minder rigide, minder rechthoekig en minder streng waren. Geïnspireerd op zachtere vormen uit de natuur creëerden ze een functioneel systeem dat zonder overbodige elementen en te veel scherpe randen, mensen thuis zou laten voelen.

‘Ik wilde een meer humane werkomgeving creëren die zich op natuurljke wjze aanpast aan de workflow. Door te kiezen voor organische vormen en tactiele materialen wilde ik zachtheid brengen op de werkplek,’ – Nathalie Van Reeth.

Met zjn organische vormen en tactiele materialen die eerder afkomstig zjn van residentieel design dan van zakeljke omgevingen, is Nathalie’s Senses collectie zowel een innovatief bureausysteem als een rustgevende toevoeging aan de leefruimte.

Van Kunstrestauratie naar interieurontwerp

Bulo werkte samen met Paper Factor aan een set warme, tactiele en duurzame tafelbladen als passende aanvulling op de ovale poten in walnoot en beukenfineer. Het materiaal, dat zjn oorsprong vindt in de productie van papier-maché, werd op dat moment al meer dan 35 jaar gebruikt in kunstrestauratie en werd met de lancering van de Senses collectie voor het eerst geïntroduceerd in interieurdesign.
Vandaag voegt Bulo een van de nieuwste innovaties van Paper Factor toe aan de collectie. Olive Terrazzo is een nieuw duurzaam oppervlak dat bestaat uit het oorspronkeljke micropapier materiaal, gemengd met gerecyclede post-consumer residuen van de lokale oljfolieproductie. Het zjn deze pitten die het materiaal zjn dieprode kleur geven. Geleideljke handmatige druk tjdens het mengproces creëert een geaderde stroom in het mengsel, een minimale, bevroren beweging die resulteert in een gemarmerd uiterljk.

Het gebruik van gerecycleerde materialen bj de productie van de Olive Terrazzo maakt het een uitstekende optie voor wie bewustere meubelkeuzes wil maken. Bovendien vult de warme en tactiele textuur van het tafelblad de organische vormen van de Senses collectie aan en geeft het een rustgevende toets aan elke ruimte. De Olive Terrazzo is verkrjgbaar als salon-, bjzet- en bureautafel en elk van de drie beschikbare vormen: “Bean”, “Egg” en “Rock”.

www.bulo.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.