Gepubliceerd op 14.11.2023 | Foto's: Marin Driguez

De opening van de tentoonstelling Brussels Architecture Prize 2023 op vrijdag 10 november was alvast een succes op vrijdag in galerie Ravenstein. De 24 projecten die de aandacht trokken van de juryleden voor deze tweede editie werden voorgesteld. Deze gratis tentoonstelling is open op donderdag/vrijdag van 16u tot 19u en op zaterdag/zondag van 11u tot 18u. Aarzel niet om de tentoonstelling zo snel mogelijk te bezoeken en zo de genomineerde projecten te ontdekken. Stem vervolgens zeker op je favoriet!

In het kader van de Brussels Architecture Prize organiseert A+ Architecture in Belgium ook een reeks debatten in samenwerking met het CIVA. Deze gesprekken, geleid door persoonlijkheden uit de wereld van de architectuur, zullen thema’s verkennen zoals ‘When architecture meets landscape’, ‘Adaptability’, ‘(Re)densification’ en ‘Social inclusion’. Een unieke gelegenheid om stimulerende dialogen aan te gaan over hedendaagse architecturale vraagstukken, de debatten vinden plaats van 14 november tot 5 december 2023 om 19.00 uur bij het CIVA.

Het hoogtepunt zal de Prijsuitreikingsceremonie van de Brussels Architecture Prize zijn, die zal plaatsvinden op 12 december 2023 in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tijdens deze avond zullen de winnaars in de vier categorieën – openbare ruimte, extra muros, kleine ingreep en grote ingreep – geëerd worden. Daarnaast zullen twee ereprijzen, de Lifetime Achievement Award en de Promising Architect, worden uitgereikt. Mis de aankondiging van de grote winnaar van de People’s Choice Award niet, een erkenning toegekend door het publiek.

Voor meer informatie over het evenement en het volledige programma, bezoek de officiële website van de Brussels Architecture Prize.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.