Gepubliceerd op 07.02.2023

De Brick Award is een internationaal bekende architectuurprijs, die een eerbetoon is aan moderne en innovatieve baksteenarchitectuur.

Onafhankelijke architectuurcritici, deskundigen, architecten en ontwikkelaars worden uitgenodigd om innovatieve en creatieve gebouwen en andere bouwwerken in te zenden die gemaakt zijn van bouwmaterialen uit klei.

Het spectrum van toepassingen varieert van bouwoplossingen met klassieke keramische binnenmuurstenen, gevelstenen en dakpannen tot de creatieve toepassing van kleiklinkers en keramische gevelpanelen. De projecten kunnen nieuwe en hergebruikte bakstenen omvatten. Speciale aandacht zal uitgaan naar de manier waarop het project functionaliteit, duurzaamheid, klimaatbestendigheid en energie-efficiëntie combineert. Het gebruik van Wienerberger producten is geen bepalende factor voor deelname.

Wienerberger organiseerde de Brick Award voor het eerst in 2004 om dit natuurlijke bouwmateriaal in de kijker te zetten en te tonen hoe spannend, uitzonderlijk en modern baksteenarchitectuur kan zijn. De Brick Award heeft in de afgelopen decennia overal in de internationale architectuurwereld aan bekendheid gewonnen.

De inschrijvingen zijn van start gegaan op 5 december 2022 en zullen geopend zijn tot 14 maart 2023. Alle details over de inschrijvingen en over de Brick Award zelf kan men vinden op www.brickaward.com. Inschrijven is gratis.

Vijf categorieën komen in aanmerking voor de Brick Award en voor de inzendingen:

  • Feeling at home
  • Living together
  • Working together
  • Sharing public spaces
  • Building outside the box

www.brickaward.com

De Wienerberger Groep is een toonaangevende internationale leverancier van slimme oplossingen voor de volledige bouwschil en voor infrastructuur. Wienerberger is ‘s werelds grootste baksteenproducent (Porotherm, Terca) en de marktleider op vlak van kleidakpannen (Koramic, Tondach) in Europa en betonstenen (Semmelrock) in Oost-Europa. In leidingsystemen (Steinzeug-Keramo keramische buizen en Pipelife kunststof buizen) is het bedrijf een van de toonaangevende leveranciers in Europa. Door de overname van Meridian Brick heeft Wienerberger zijn positie als toonaangevende leverancier van gevelproducten in Noord-Amerika verder versterkt. Met zijn in totaal 216 productievestigingen genereerde de Wienerberger Groep in 2021 een omzet van € 4,0 miljard en een EBITDA LFL van € 671 miljoen.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.