Uitverkocht

A+ Architecture in Belgium brengt samen met Bozar Books en Koenig Books de eerste monografie uit van het Belgische architectenbureau URA Yves Malysse Kiki Verbeeck. Het toont het overzicht van hun architectuurpraktijk van bij de opstart in 2002 tot en met 2020.

Van bij het begin ontwikkelde URA synchroon twee manieren van werken. Enerzijds een intuïtieve manier om te onderzoeken op welke wijze een gebouw zich kan nestelen in de context. Anderzijds een zeer pragmatische en analytische manier van werken met het programma. In het nieuwe boek krijg je een inkijk in hun werk, dat de grens houdt tussen het rationele en het emotionele, het pragmatische en het intuïtieve, het functionele en het buikgevoel.

Deze publicatie, die verschijnt naar aanleiding van de eerste monografische tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, toont 20 projecten aan de hand van foto’s, plannen en tekeningen. Het boek wordt ingeleid door de Britse architect en auteur Helen Thomas. Christophe Van Gerrewey gaat in z’n essay dieper in op de werkwijze van URA, en plaatst het bureau in een historisch en cultureel kader. In een interview met Lisa De Visscher en Iwan Strauven lichten Yves Malysse en Kiki Verbeeck hun projecten, methodologie en referenties verder toe.

ISBN 978-3-96098-834-2
232 pagina’s
in het Engels

Colofon

Concept: Yves Malysse, Kiki Verbeeck

Samenstellers: Lisa De Visscher, Eline Dehullu, Iwan Strauven

Auteurs: Helen Thomas, Christophe Van Gerrewey, Lisa De Visscher, Iwan Strauven, Eline Dehullu, Francelle Cane, Francis Carpentier

Fotografie: Filip Dujardin, Jeroen Verrecht, URA

Drieluiken: URA Yves Malysse Kiki Verbeeck, op basis van fotografieën van Filip Dujardin

Coördinatie: Eline Dehullu (A+), Kiki Verbeeck en Mathieu Jeukens (URA)

Grafische documenten: Mathieu Jeukens, Ana Horvat

Vertaling, Copy-editing en Proofreading: Patrick Lennon

Vormgeving: Kritis & Kritis

Uitgevers: Koenig Books (Londen), A+ Architecture in Belgium (Brussel), BOZAR Books (Brussel)

Druk: Die Keure (Brugge)

Bijzondere dank aan: Joost Verstraete, Benny Geerinckx, Michiel van der Loos, Mathieu Jeukens, Eva Lo, Maarten Lambrechts, Ruth Van de steene, Tim Belaen, Jasper Aerts, Charlotte Biesbrouck, Ana Horvat, Bram Van Sever, Carmen Vandermolen, Pauline Truyens, Sindri Sigurðsson en alle voormalige medewerkers van URA.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.