A+ Architecture in Belgium, Bozar en uitgeverij Walther en Franz König presenteren met trots de eerste monografie gewijd aan het werk van het Gentse architectenbureau NU architectuuratelier.

Deze publicatie presenteert de belangrijkste projecten van het bureau aan de hand van verschillende documenten, eigen aan het reflectie- en creatieproces van NU. Deze compilatie van tekeningen, schetsen, maquettes, plannen en foto’s getuigen, samen met een essay en een reeks teksten gebaseerd op een interview met de architecten, van de manier waarop NU architectuuratelier bouwt aan de wereld die ons omringt.

De publicatie legt de focus op NU’s empathische benadering van het ontwerpproces en verkent de kwalitatieve dimensie van haar impact op onze sociale en ruimtelijke omgeving. Ze biedt inzicht in het intuïtieve en onderzoekende denkproces van het bureau, vaak geïnitieerd door een fascinatie voor schijnbaar gewone elementen.

Deze monografie wordt gepubliceerd als onderdeel van de tentoonstelling “Play”, gewijd aan het werk van NU architectuuratelier. De tentoonstelling vindt plaats in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel van 18 oktober 2023 tot 28 januari 2024 en biedt een unieke kans om het werk van NU architectuuratelier te ervaren.

ISBN 978-3-7533-0512-7
211 x 270 h mm upright closed
224 pages
In English

Colofon

Concept Armand Eeckels, Halewijn Lievens
Editors Lisa De Visscher, Eline Dehullu, Stefan Devoldere, Iwan Strauven
Authors Stefan Devoldere, Lisa De Visscher, Eline Dehullu, Iwan Strauven, Emma Filippides, Ben Rea
Coordination Eline Dehullu, Mathilde Geens
Research Armand Eeckels, Halewijn Lievens, Arthur De Keyser, Bertrand Lafontaine, Mathilde Geens
Photography Stijn Bollaert
English Translation, Proofreading and Copy-editing Patrick Lennon
Graphic Design and Typesetting Kabvis (Mathilde Geens)
Publishers Verlag der Buchhandlung Walther und Franz König (Köln) A+ Architecture in Belgium (Brussels)
Bozar Books (Brussels)
Printing and Binding Die Keure (Bruges)
Support The Flemish Authorities
Special thanks to Aga Batkiewicz, Agnieszka Grzemska, Aldo Rooze, Art-hur De Keyser, Bertrand Lafontaine, Charlotte Vyncke, Christoph Foque, Emma Heene, Felice Van Tieghem, Francesco Mino, Ivana Brzovic, Jarno Verlinde, Jason Ladrigan, Konstantijn Verbrugge, Mathilde Geens, Olivier Van Calster, Sarah Callewaert, Tim Van Verdegem and all our former collaborators.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.