A+ Architecture in Belgium brengt samen met Bozar en Walther en Franz König de eerste monografie uit van het Brusselse architectenbureau AgwA. Het toont het overzicht van hun architectuurpraktijk van bij de opstart in 2003 tot en met 2022.

Drieëntwintig projecten worden gepresenteerd aan de hand van verschillende documenten die het denk- en bouwproces van AgwA onderzoeken. Samen met twee essays en een interview met de architecten, belicht deze verzameling tekeningen, schetsen, maquettes, plannen en foto’s de huidige conditie van de Belgische architectuur in al haar ruwheid en speelsheid. Het onderzoekt en onthult de maatschappelijke en culturele relevantie van materialen, context, ruimtelijke gebaren en structuren in de architectuur.

Deze monografie verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling Dispositions over het architectenbureau AgwA. Deze tentoonstelling vindt plaats in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel van 12 oktober 2022 t.e.m 8 januari 2023.

ISBN 978-3-7533-0291-1
256 pages
In English

Colofon

Concept Benoît Burquel, Harold Fallon, Benoît Vandenbulcke
Editors Lisa De Visscher, Lara Molino, Iwan Strauven
Authors AgwA, Pierre Chabard, Lisa De Visscher, Hülya Ertas, Rolf Hughes, Lara Molino, Iwan Strauven 
Photography Arvi Anderson (AgwA), Filip Dujardin, Séverin Malaud, Delphine Mathy, Marie-Françoise Plissart, Shawn Robertson, Jeroen Verrecht
Coordination Lara Molino (A+), Thomas Montulet (AgwA)
Graphic Documents AgwA ; AgwA, 6A, advvt ; Bram Van Asch (Gillion Bouw); Felipe Tobar, from Memorias del Sumpul, Felipe Tobar et al., eds., August 2019; Benoît Meersseman; Ney & Partners; Veldeman
English Translation, Copy-editing and Proofreading Patrick Lennon
Graphic Design and Typesetting atelier Haegeman Temmerman
Publishers Verlag der Buchhandlung Walther und Franz König (Cologne), A+ Architecture in Belgium (Brussels), Bozar, Centre for Fine Arts (Brussels)
Printing and Binding Puntgaaf (Ghent)

Special thanks to the AgwA team and to all the past collaborators of AgwA.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.