Gepubliceerd op 20.06.2023 | Foto's: Forster

De Forster fuego light profielen combineren veiligheid met schoonheid dankzij hun brandwerende tussenlaag en strak design. Het profiel maakt beglaasde vaste wanden en binnendeuren brandwerend en zorgt er tegelijk voor, dat een moderne en luchtige look kan behouden worden. De stevige, maar slanke Forster fuego light profielen zijn ook beschikbaar in inox, ideaal voor beglaasde deuren en vaste wanden met een onderhoudsarm oppervlak.

Brandwerende oplossingen voor een optimale veiligheid

In geval van brand vormen niet alleen de vlammen een gevaar. Het inademen van rook kan zorgen voor hoesten, kortademigheid, hoofdpijn, misselijkheid en braken, geïrriteerde ogen, verwarring, flauwvallen en zelfs coma. Sommige van deze symptomen kunnen zelfs tot twee jaar na de feiten aanhouden. Er moet dus geen rechtstreeks contact zijn met de vlammen om ernstige gevolgen over te houden aan een brand.

Forster fuego light is gelukkig ook rookwerend, waardoor de rook zich niet kan verspreiden in het gebouw en alle aanwezigen optimaal beschermd zijn.

Dit profiel is dus ideaal voor grote openbare gebouwen zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, luchthavens en treinstations.

Volgens de norm EI2 (waarbij maximale temperatuur op de deurvleugel 180 °C bedraagt en de maximale temperatuur op het deurkader 360 °C, maar het meetpunt op 100mm van de rand ligt) zijn de profielen ook beschikbaar in een kogelvrije en inbraakwerende variant. Daarnaast kunnen de EI2 fuego light profielen ook geïnstalleerd worden met vingerklembeveiliging, onzichtbare scharnieren en zelfs als geautomatiseerde schuifdeuren.

En dat allemaal met de slanke look die je gewend bent van Forster.

 

www.foster.be

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.