Gepubliceerd op 25.01.2023

De volgende editie van de beurs zal rijkgevuld met nieuwigheden zijn, en legt een bijzondere nadruk op duurzaamheid en energie. Deze duurzame evolutie wordt weerspiegeld in de organisatie van BATIBOUW zelf, met een vermindering van het aantal beursdagen en concrete maatregelen om het energieverbruik te verminderen.

Deze editie zal onvermijdelijk in het teken staan van alternatieven voor ons huidige energieverbruik. BATIBOUW wil de bouwer en verbouwer van morgen bijstaan om de juiste beslissingen te nemen in de huidige context. 600m² van hal 7 zal daarom speciaal gewijd zijn aan energie-efficiëntie. Bezoekers kunnen nieuwe oplossingen ontdekken, maar ook in gesprek gaan met neutrale partners en advies krijgen over premies en nieuwe oplossingen.

“De huidige energiesituatie is een bron van zorgen voor alle Belgen, ongeacht hun levensstijl. Daarom willen we dat BATIBOUW dé referentie blijft, of wordt, op het vlak van energieverbruik, duurzame woningen en de nieuwe technologieën die daar noodzakelijkerwijs mee verbonden zijn”, aldus Frédéric Devos, directeur BATIBOUW.

Inspiratie staat centraal

Naast de energiezone stelt BATIBOUW nog verschillende andere thematisch ingerichte zones voor. De voormalige beurs Cocoon krijgt als onderdeel van BATIBOUW een volledig Paleis toegewezen. De nieuwste trends op het gebied van decoratie, lifestyle, serviesgoed (en nog veel meer) komen er aan bod. De zone Flex-Living, die vorig jaar een groot succes kende, komt terug met alternatieven voor traditionele huisvesting (tiny-house, containers, tuinkantoren, enz.).

De beurs BATIBOUW is echter ook en vooral een plaats om knowhow uit te wisselen. Daarom wordt in hal 5 een Matchmaking area ingericht, waar neutrale partners bouwers en verbouwers op individuele en persoonlijke basis adviseren. Ten slotte zal de BATIBOUW Academie een rijk en gevarieerd programma van conferenties, demo’s en workshops aanbieden.

De schildpad is groen

Fisa, de organisator van BATIBOUW, toont niet alleen duurzame oplossingen tijdens de beurs, maar draagt daar ook aan bij in de manier waarop de beurs wordt georganiseerd.

Daarom schreef Fisa zich in in het Net Zero Carbon Events-programma, waarbinnen verschillende initiatieven worden genomen, zoals de vermindering van materialen voor eenmalig gebruik, een vermindering van de verwarming en verlichting van de beurshallen en een strategische keuze om de duur van de beurs tot zes dagen te beperken. Bovendien worden exposanten die een stand duurzaam bouwen daarvoor beloond.

INSTALLPRO

Dit jaar opent InstallPro opnieuw zijn deuren voor HVAC-, sanitair- en elektriciteitsinstallateurs. Het wordt een echt netwerkmoment voor professionals uit de sector. Installateurs zullen oplossingen ontdekken zoals bijvoorbeeld de nieuwste generatie warmtepompen of de vele nieuwe producten in de sanitaire sector die waterbesparing mogelijk maken.

Praktische informatie BATIBOUW

Data:

Van dinsdag 14 tot en met zondag 19 maart 2023

Openingsuren :

  • 11u tot 19u tijdens de week
  • 10u tot 19u tijdens het weekend
  • Nocturne op donderdag 16 en vrijdag 17 maart tot 21u

INSTALLPRO : vrijdag 17 maart, van 11u tot 21u

Tarief :

  • Bezoekersticket : € 15
  • Gratis toegang voor professionals op 17 maart, enkel op uitnodiging. Meer informatie op : https://www.batibouw.com/nl

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.