Gepubliceerd op 07.10.2021

Sinds 2019 organiseert urban.brussels jaarlijks de archiweek in het Brussels Gewest. Doelstelling van dit evenement is het grote publiek kennis te laten maken de Brusselse hedendaagse architectuur. Deze derde editie zal plaatsvinden van 10 t.e.m. 19 oktober 2021. Op het programma staan rondleidingen, wandelingen, fietstochten, opendeurdagen van architectenbureaus, symposia, workshops voor jong en oud en conferenties. Deze activiteiten worden georganiseerd door urban.brussels en door haar partners. Deelname aan de activiteiten is gratis.

Het hoogtepunt van de archiweek zijn de geleide bezoeken aan een twintigtal hedendaagse creaties tijdens het weekend van 16 en 17 oktober. De meertalige rondleidingen (NL, FR en EN) worden georganiseerd door de vzw Arkadia en Korei. Tijdens dat weekend zullen ook verschillende Brusselse architectenbureaus hun deuren openen voor het grote publiek om hun bureau en hun activiteiten voor te stellen aan bezoekers. Dit jaar, staan verder ook drie dagen rond “duurzame architectuur” op het programma. Deze worden georganiseerd in samenwerking met Archi Urbain. Deelnemers kunnen dan duurzame projecten en werven bezoeken.

Thema 2021 : un-learning. Hedendaagse architectuur in vraag stellen en ontdekken

De Brusselse archiweek 2021 neemt het concept van “un-learning” (ontleren) als uitgangspunt om hedendaagse architectuur in de stad te bekijken en in de kijker te plaatsen.

Het curatorial team

Het curatorieel team van archiweek 2021 bestaat uit Roxane Le Grelle, Dieter Leyssen, Alessandro Cugola en Chloé Nachtergael. Het team combineert architectuur met sociale en kunstwetenschappen, scenografie en grafiek. Ze werden in hun proces ondersteund door een internationaal team van architecten, stadsontwerpers, sociologen van 51N4E Acte (BE), Quicksand (IN), en NEWROPE (CH), en een groep participanten van verschillende achtergronden en leeftijden.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.